EN

Jak číst současné umění

Michael Wilson


Působivý a nově pojatý pohled na tvorbu současných umělců, jehož prostřednictvím autor zkoumá proměnlivý a často zarážející svět umění jednadvacátého století.
Provokativní, nápaditá, a mnohdy i rozpačitá a vyvolávající rozporuplné reakce. Taková se může zdát tvorba současných výtvarných umělců. Kritik a kurátor Michael Wilson nabízí umělecký bedekr zahrnující více než dvě stovky autorů z celého světa a jejich prací – fotografií, videí, instalací, soch, maleb a performancí – vytvořených v průběhu posledních dvou desetiletí. Na jejich tvorbě ukazuje cestu, jak uměleckým dílům porozumět a vychutnat si je.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název How to Read Contemporary Art. Experiencing the Art of the 21st Century
Původní jazyk angličtina
Překladatel Lucie Simerová
Počet stran 400
EAN 9788074736209
Datum vydání 04.12.2017
Věk od 15
Formát 170x240 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Artberry
Hmotnost 0,866
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

Působivý a nově pojatý přehled děl současných výtvarných umělců, jehož prostřednictvím autor zkoumá proměnlivý a často zarážející svět umění jednadvacátého století.

Tvorba dnešních umělců je provokativní, složitá a nezřídka vyvolává rozpačité reakce. Jak číst současné umění může čtenářům posloužit jako vodítko, pokud chtějí porozumět a vychutnat si ohromné množství rozmanitých děl vystavených v muzeích a galeriích po celém světě. Soubor v abecedním řazení podle příjmení autorů představuje více než dvě stovky děl – fotografií, instalací, soch, maleb, videí a performancí – vytvořených žijícími umělci v průběhu posledních dvou desetiletí. Wilson se zde zabývá tvorbou široké škály současných nejvýznamnějších umělců, mezi jinými Francise Alyse, dvojice Allora & Calzadilla, Luca Tuymanse a Mariny Abramovićové. Jedná se nejen o umělce, kteří „v současné době patří k nejoslavovanějším, ale také o ty, jimž se dostává uznání jiných umělců a mají významný vliv,

aniž se sami stali celebritami.“

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM