EN

Krok ze tmy

Robert E. Howard


Sbírka strašidelných a hororových příběhů oblíbeného autora amerických fantasy magazínů. Dvanáct povídek a dvě básně potěší čtenáře syrovou hrůzou, která se ukrývá v prastarých mohylách, zakletých palácích, ztichlých domech i ve zdánlivě všedních předmětech.

Detailní informace

Číslo dílu 3
Jazyk čeština
Překladatel Petr Onufer, Pavel Medek
Počet stran 184
EAN 9788000024950
Datum vydání 18.01.2010
Věk od 18
Formát 114x194 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,283
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Povídky v této sbírce shrnují hororové a strašidelné příběhy, které Robert E. Howard napsal v letech 1925-1932, tedy od počátku své tvorby až na práh třicátých let, kdy se stal jedním z nejoblíbenějších autorů amerických magazínů věnujících se fantastice. Dvanáct povídek a dvě básně potěší čtenáře syrové hrůzy, která se ukrývá v prastarých mohylách, zakletých palácích, ve ztichlých domech a zdánlivě všedních předmětech, v nichž však číhají zlovolné síly, připravené kdykoli zaútočit.

Howardova poetika je dodnes originální a působivá právě svou jednoduchostí a stylistickou prostotou, např. ve slavných povídkách „Hadí sen“, „Chřestící kosti“, „Duch Toma Molyneauxe“ či „Příšera z mohyly“.

Robert E. Howard (1906–1936) se proslavil jako duchovní otec neohroženého barbara Conana a jeden ze zakladatelů dnes tolik populárního fantasy žánru meč & magie. Potěšením pro Howardovy příznivce byla kniha Z Divokého západu (Albatros 2009), v níž byly shrnuty autorovy nejlepší westernové příběhy. Krok ze tmy jen dokládá tezi, že autor byl a je jedním z nejvlivnějších tvůrců dobrodružné literatury 20. století.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM