EN

Velká kniha labyrintů a hlavolamů

Radek Chajda


Pojďte s námi bloudit inspirativním světem labyrintů a hlavolamů!
Zábavný průvodce světem labyrintů, bludišť a hlavolamů pro zvídavé školáky i ty odrostlejší, co se nepřestali ptát a žasnout. Představuje typy labyrintů napříč historií a důvod jejich vzniku. Poskytuje srozumitelné návody, jak si labyrint vytvořit s pomocí dostupných pomůcek doma na zahradě, na hřišti nebo jen na papíře. Dále se čtenáři seznámí s hlavolamy a naučí se je sestavovat z drátu, provázků, ze dřeva, kuliček nebo papíru. Autor dává také nahlédnout do tajů optických klamů a pochopit, jak fungují.

Detailní informace

Žánr hravá věda
Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788026611851
Datum vydání 23.10.2017
Věk od 10
Formát 170x240 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,52
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Kniha, kterou držíte v ruce, je zábavným průvodcem světem labyrintů, bludišť a hlavolamů. Dozvíte se, jaké typy labyrintů se stavěly ve starověkých palácích i ve středověkých křesťanských chrámech a proč je naši dávní předchůdci budovali. Bylo cílem zmást nepřítele, nebo projít iniciačním rituálem? Podle jednoduchého návodu si vytvoříte svoje vlastní bludiště – na zahradě, na hřišti nebo třeba jen na papíře. Není to nic složitého! Postačí vám k tomu doma běžně dostupné pomůcky, třeba kostky stavebnice.

V druhé části knihy vás autor Radek Chajda povede k tvorbě hlavolamů – začnete známými drátěnými srdci a pouty, budete překvapeni, jaká kouzla umí chytře provléknuté provázky, a můžete si sestavit hlavolam ze dřeva, kuliček nebo obyčejného papíru. Vyzkoušejte své kamarády! Ať si lámou hlavy a luští hříčky, které jim připravíte.

Proniknete také do tajů optických klamů a pochopíte, jak fungují. I tady na vás čekají jednoduché návody, které vám odhalí, že vašim očím nemůžete vždy slepě věřit!

Velká kniha labyrintů a hlavolamů přináší spoustu poučení a zábavy nejen všem zvídavým dětem, ale i těm odrostlejším, které se nepřestaly ptát a žasnout.

O autorovi

Mgr. Radek Chajda (1973) absolvoval odborné studium fyziky se zaměřením na optiku a také studium učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Díky své osmileté praxi učitele ví, jak zaujmout děti a nadchnout je pro objevování světa vědy. Je autorem řady publikací, které mladším dětem i dospívajícím přibližují zábavným způsobem fyziku, matematiku a jiné technické disciplíny. Spolupracuje s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti a se svým programem „Hravá věda“ navštěvuje školy.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Radek Chajda

Radek Chajda

Studoval odbornou fyziku se zaměřením na optiku a také učitelství matematiky a fyziky, obojí na Univerzitě Palackého v Olomouci. Pracoval jako odborný technik, což mu umožnilo získat široký přehled v technických aplikacích. Zároveň má i osmiletou praxi jakou učitel matematiky a fyziky. Nyní navštěvuje školy se svým programem „Hravá věda“ a věnuje se popularizaci vědy a techniky. Své bohaté zkušenosti z pedagogické praxe i technických oborů uplatňuje nejen ve svých publikacích, ale také ve spolupráci s Českou televizí při tvorbě naučných pořadů pro děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM