EN

Vesmír v tweetech

Govert Schilling, Marcus Chown


Dva zkušení autoři vědeckých publikací odpovídají na 140 největších otázek z oblasti fyziky, přičemž podstatu každé z nich shrnují do tweetů o 140 znacích. Marcus Chown a Govert Schilling nás vezmou na jedinečnou exkurzi po vesmíru. Mají odpovědi na všechno, počínaje základními úvahami – Proč je obloha v noci temná? Proč se hvězdy na noční obloze chvějí? – až po ty nejzáludnější – Co jsou kvasary? či Co předcházelo Velkému třesku?

Detailní informace

Žánr vesmír
Jazyk čeština
Původní název Tweeting the universe
Překladatel Lucie Kudlejová
Počet stran 313
EAN 9788087497524
Datum vydání 27.09.2012
Věk od 15
Formát 135x190 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice TEMA
Hmotnost 0,344
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Dva zkušení autoři vědeckých publikací odpovídají na 140 největších otázek z oblasti fyziky, přičemž podstatu každé z nich shrnují do tweetů o 140 znacích.

Marcus Chown a Govert Schilling nás vezmou na jedinečnou exkurzi po vesmíru. Mají odpovědi na všechno, počínaje základními úvahami – Proč je obloha v noci temná? Proč se hvězdy na noční obloze chvějí? – až po ty nejzáludnější – Co jsou kvasary? či Co předcházelo Velkému třesku?

Některé otázky v této geniálně informativní publikaci se ukazují být stejně překvapivé jako odpovědi na ně. Je možné, že veškeré galaxie, které jsme pomocí dalekohledů schopni spatřit, nejsou ničím jiným než optickým klamem? Dalo by se na Saturnově měsíci Titanu plavat? Jak je možné, že se Měsíc nezřítí na Zemi? (Což, jak se ukáže, mimochodem není vůbec hloupá otázka.) A plaval by Saturn, kdybychom měli dost velkou nádrž s vodou?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marcus Chown

Marcus Chown

Marcus Chown je několikrát oceněným autorem vědeckých publikací a oblíbeným popularizátorem vědy. Původně se živil jako radioastronom působící v Kalifornském technologickém institutu v Pasadeně. Je konzultantem pro kosmologické záležitosti vědeckého týdeníku New Scientist a autorem bestselerů jako Kvantová teorie nikoho nezabije nebo Musíme si promluvit o Kelvinovi. Sestavil elektronickou knihu The Solar System jako aplikaci pro iPad. Tato publikace získala ocenění Kniha budoucnosti 2011. Žije v Londýně.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM