EN

O slůněti, které chtělo usnout

Ehrlin Carl-Johan Forssén


Ukolébejte dítě slovy ke spánku!
O slůněti, které chtělo usnout je další knihou švédského psychologa, která pomáhá dětem a jejich rodičům s opakujícími se potížemi s usínám. Děti se tentokrát seznámí se slůnětem Elenkou, které nemůže usnout. Putuje i s maminkou do kouzelného lesa, potkává nové kamarády, krtka Dřímálka, vílu Chrupinku, myšku Popletu i králíčka Káju. Cestou se Elenka od přátel učí, jak může být usínání zábavné a příjemné současně. Závěr knihy je věnován popisu metody a nejčastějším dotazům rodičů.

Detailní informace

Ilustrátor Michaela Treuerová
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Elefanten som sa gärna ville somna
Překladatel Zuzana Pospíšilová
Počet stran 36
EAN 9788074735004
Datum vydání 24.11.2016
Věk od 1
Formát 210x297 mm
Nakladatelství KNIHA ZLÍN
Edice Trix
Hmotnost 0,398
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Ukolébejte dítě slovy ke spánku!

Inovativní metodu, která vychází z kombinace relaxačních a psychologických technik a jednoduchého pohádkového příběhu, představil švédský psycholog Carl-Johan Forssén Ehrlin poprvé v knize O králíčkovi, který chtěl usnout. Tato kniha již krátce po svém vydání vzbudila velký ohlas a v mnoha zemích se během krátké doby stala bestsellerem.

O slůněti, které chtělo usnout je další, s napětím očekávaný příběh, založený na stejné metodě, která děti dokáže zklidnit a uvolnit tak, aby se jim lépe usínalo. Tentokrát se děti seznámí se slůnětem Elenkou, které nemůže usnout. Putuje i s maminkou do kouzelného lesa, kde potkává nové kamarády, krtka Dřímálka, vílu Chrupinku, myšku Popletu i králíčka Káju, od kterého dostane kouzelný uspávací prášek, aby mohla konečně usnout. Cestou se Elenka od přátel učí, jak usínání může být zábavné a příjemné současně. Část knihy je věnována také nejčastějším dotazům rodičů. V této části autor vysvětluje, jak s knihou pracovat, aby metoda byla co nejúčinnější.

Tato metoda, jak se mnozí psychoterapeuti shodují, pomáhá dětem zejména v obdobích, kdy jsou vystaveny větší zátěži, vyrovnávají se přechodem do jeslí či školky, jsou nemocné nebo zpracovávají příliš mnoho vjemů. Dětem, které mají pravidelně potíže s usínáním, tato kniha pomáhá osvojit si zdravé spánkové návyky a ustálit spánkový rituál.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Pohádky na usnutí"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ehrlin Carl-Johan Forssén

Ehrlin Carl-Johan Forssén

Narodil se ve Švédsku, vystudoval psychologii a pedagogiku. Působí jako psychoterapeut, píše knihy o osobním růstu, přednáší na univerzitách a vede kurzy osobního růstu v soukromých firmách. Knihu O králíčkovi, který chtěl usnout vydal nejprve vlastním nákladem. Kniha se však během několika měsíců stala celosvětovým bestsellerem a spásou pro mnoho unavených rodičů. Práva k ní se doposud prodala do desítek zemí. V České republice vyšla společně s druhým dílem, který nese název O slůněti, které chtělo usnout.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM