EN

Kletba vítězů

Marie Rutkoski


Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz... 1. díl bestsellerové série
Jako dcera generála Valoriánské říše má Kestrel dvě možnosti – přidat se k armádě, nebo se vdát. Jenže ona nechce ani jedno. Když na trhu s otroky koupí muže, jehož hrdost ji na první pohled učaruje, netuší, že následky tohoto rozmaru ji budou stát hodně. Zakázané přátelství, které mezi nimi vznikne, se stane nebezpečným pro ně i pro celou zemi. Oba se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Winner's Trilogy1: The Winner's Curse
Původní jazyk angličtina
Počet stran 352
EAN 9788025338209
Datum vydání 13.09.2018
Věk od 14
Formát 135x203 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,527
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz...

Jako dcera mocného valoriánského generála si Kestrel užívá bezstarostného života. Její osmnácté narozeniny se ale blíží a ji čeká zásadní rozhodnutí: buď se přidá k armádě, nebo se vdá.

Když jednoho dne míjí na trhu místo, kde právě probíhá prodej otroků, upoutá její pozornost mladík hrdě vzdorující ponížení, kterému je vystaven. Kestrel se impulzivně pustí do dražby a vyhraje. Vítězstvím však na sebe přivolá kletbu, jejíž následky ji budou stát mnoho.

Zakázané přátelství, které mezi nimi záhy vznikne, se stane nebezpečným nejen pro ně, ale i pro celou zemi. Kestrel – představitelka silného národa dobyvatelů a válečníků, a Arin – otrok z pokořeného národa Herranů, se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady…

Další tituly z řady "Kletba vítězů"

Hodnocení čtenářů

Milena Kvapilová
Výborné! Potřebovala jsem změnu a oddych od thrillerů, detektivek a historických románů. A tento příběh to je přesně to, co jsem hledala. Hned jdu na další díl.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Marie Rutkoski

Marie Rutkoski

Marie Rutkoski patří k bestsellerovým autorům New York Times. Napsala několik románů pro děti a mládež žánru sci-fi a fantasy, včetně série The Kronos Chronicles, za jejíž první díl Cabinet of Wonders obdržela kromě jiných ocenění Indie Next Kids’ List Great Read and a Bank Street Best Children’s Book of the Year. Je také autorkou trilogie Kletba vítězů.Vystudovala literaturu na University of Iowa, žila v Moskvě a v Praze. V současnosti přednáší renesanční drama a kreativní psaní na Brooklyn Colledge a s rodinou bydlí v New York City.
Zobrazit profil autora

Recenze

Magazin.dobre-knihy.cz - Kletba vítězů

„Do Kletby vítězů jsem šla zcela bez jakýchkoliv očekávání a musím říci, že se to dost vyplatilo. Dokonce jsem si předem ani nijak zvláště nečetla anotaci či jiné názory. Od začátku do konce jsem si příběh velmi užívala pro jeho příjemné postavy, které mi hodně rychle přirostly k srdci, ale i pro nekomplikované prostředí, které je v tomto typu příběhů prostě potřeba mít.“
NAPIŠTE NÁM