EN

Dům, ve kterém… Osm dní Šakala

Mariam Petrosjanová


Druhý díl kultovního románu od celosvětově úspěšné autorky ověnčený řadou literárních cen.
Život v Domě vybočuje ze dne na den ze zajetých kolejí. Byl totiž vyhlášen nový zákon, který vrací do uzavřených klučičích smeček děvčata, dlouhá léta opomíjená a přehlížená. Atmosféra v Domě se mění. Ale ani nová přátelství, zklamání či lásky nedokážou odvést pozornost od hrozby, která se nad obyvateli Domu vznáší. Blíží se totiž ukončení – den, kdy budou všichni nuceni opustit známé zdi a postavit se obávanému světu tam venku.
Získaná ocenění:
Zlatá stuha, 2018, nominace za překlad v kategorii Beletrie pro mládež

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Dom, v kotorom...
Původní jazyk ruština
Překladatel Konstantin Šindelář
Počet stran 344
EAN 9788025331231
Datum vydání 23.03.2017
Věk od 14
Formát 135x203 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,525
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Druhý díl kultovního románu od celosvětově úspěšné autorky ověnčený řadou literárních cen.

Na kraji města uprostřed paneláků stojí Šedý dům. Skrývá v sobě tajemství a za jediný den se v něm odehrají příběhy, které ve světě venku nezažijete za celý život…

Život v Domě vybočuje ze dne na den ze zajetých kolejí. Byl totiž vyhlášen nový zákon, který vrací do uzavřených klučičích smeček děvčata, dlouhá léta opomíjená a přehlížená.

Atmosféra v Domě se mění. Ale ani nová přátelství, zklamání či lásky nedokážou odvést pozornost od hrozby, která se nad obyvateli Domu vznáší. Blíží se totiž ukončení – den, kdy budou všichni nuceni opustit známé zdi a postavit se obávanému světu tam venku. A jako kdyby to bylo málo, nadchází noc, která nemá konce, noc, po níž už nic nebude jako dřív.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Dům, ve kterém..."

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Mariam Petrosjanová

Mariam Petrosjanová

Mariam Petrosjanová je arménská rusky píšící spisovatelka a malířka. Její román Dům, ve kterém…, na němž pracovala bezmála dvacet let, se téměř okamžitě po svém vydání v Rusku stal bestsellerem, získal si obrovské množství fanoušků a obdržel řadu literárních cen. Kniha se dočkala překladů do řady jazyků. Mariam Petrosjanová žije s manželem a dvěma syny v Jerevanu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM