EN

Mistr a Markétka B1/B2

Michail Bulgakov


Nejmystičtější dílo 20. století upravené pro výuku!
Publikace nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého románu, kde jako hlavní hrdina vystupuje samotný ďábel. Je určena pro mírně až středně pokročilé studenty ruštiny (B1–B2 podle SERR pro jazyky) a kromě ruského textu nabízí zrcadlový český překlad, komentáře zajímavých jazykových jevů, které se vyskytují v textu, poznámky k ruským reáliím a testové úlohy na porozumění. Audionahrávka, na níž text vypráví rodilá mluvčí, je k dispozici zdarma na stránkách nakladatelství.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 136
EAN 9788026612827
Datum vydání 30.07.2018
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,2
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

Román Mistr a Markétka je považován za nejmystičtější dílo 20. století. Bulgakov na něm začal pracovat koncem 20. let a pokračoval až do své smrti v roce 1940. Během svého vzniku text prošel mnoha změnami a úpravami. Autor přidával do děje postavy, hrál si se zápletkou a s názvem díla, a první verzi románu dokonce spálil... Hlavním hrdinou knihy je ďábel, který však není prezentován jako ztělesnění zla. Woland v románu vystupuje spíš jako „ušlechtilý dobrodruh“, který odhaluje společenské neduhy a problémy.

Publikace nabízí zkrácenou verzi románu, která je určena pro pokročilé studenty ruštiny. Díky ní se zájemci seznámí s mistrovským dílem ruské literatury a také si procvičí ruštinu.

V knize najdete:

* zkrácený a upravený román v jazyce originálu,

* zrcadlový český překlad,

* komentáře zajímavých jazykových jevů, které se vyskytují v textu,

* poznámky k ruským reáliím,

* testové úlohy na porozumění.

Audionahrávku ve formátu MP3, na níž text vypráví rodilá mluvčí, naleznete na adrese: http://www.albatrosmedia.cz/tituly/

Další tituly z řady "Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM