EN

Listopadoví motýli

Audur Ava Ólafsdóttir


Cesta po Islandu nikdy nebyla tak zábavná
Mladá, čerstvě opuštěná islandská překladatelka z jedenácti jazyků vyrazí na cestu na východ ostrova – chce najít vhodné místo pro chatu vyhranou v loterii. Proti plánu ji doprovází čtyřletý sluchově postižený syn její nejlepší kamarádky. Na cestě upršeným listopadovým šerem čekají nesourodou dvojici lávová pole, estonský pěvecký sbor, černá písečná poušť, ženini bývalí milenci, stádo ovcí a celá řada bláznivých událostí, zároveň ale vyplouvají na povrch dlouho potlačované vzpomínky.

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Rigning í nóvember
Původní jazyk islandština
Překladatel Martina Kašparová
Počet stran 360
EAN 9788025907528
Datum vydání 20.11.2017
Věk od 15
Formát 120x185 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,42
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Ve druhém románu oceňované islandské autorky poznáváme mladou, nezávislou, čerstvě opuštěnou překladatelku z jedenácti jazyků, která se krátce po rozchodu vydává na východ ostrova s palubní přihrádkou napěchovanou penězi a úmyslem najít vhodné místo pro chatu vyhranou v loterii. Zcela neplánovaně ji přitom doprovází čtyřletý sluchově postižený syn její nejlepší kamarádky. Na cestě upršeným listopadovým šerem čekají tuto nesourodou dvojici nejen lávová pole, estonský pěvecký sbor, černá písečná poušť, ženini bývalí milenci, stádo ovcí nebo celá řada bláznivých událostí, ale na povrch začínají vyplouvat i dlouho potlačované vzpomínky na minulost.

Listopadoví motýli jsou okouzlujícím humorným příběhem o přátelství, lásce, mateřství a sebepoznávání v nehostinných končinách ostrova v severním Atlantiku.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Audur Ava Ólafsdóttir"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Audur Ava Ólafsdóttir

Audur Ava Ólafsdóttir

Auđur Ava Ólafsdóttir se narodila v Reykjavíku, vystudovala dějiny umění v Paříži a vyučuje na Islandské univerzitě. Její román Listopadoví motýli získal cenu Tómase Gudmundssona a byl nominován na Kulturní cenu DV. Tu posléze získala novela Výhonek osmilisté růže, jež se setkala s vřelou čtenářskou a kritickou odezvou na Islandu i v zahraničí a dočkala se překladů do řady jazyků. Kromě prozaických děl vydala sbírku básní Sálmurinn um glimmer (Píseň o slídových vločkách, 2010) a v roce 2011 uvedlo islandské Národní divadlo její divadelní hru Svartur hundur prestsins (Farářův černý pes).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM