EN

Velká knihovna – Z kostí a inkoustu

Rachel Caine


Informace a vědomosti byly a jsou klíčem k moci!
Jess a jeho rodina se živí pašováním knih. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit. Jess dostane možnost ve Velké knihovně studovat a získat tak zákulisní informace důležité pro jejich rodinný obchod. Brzy ale zjišťuje, že Knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit.

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Great Library 1 – Ink and Bone
Původní jazyk angličtina
Překladatel Alžběta Kalinová
Počet stran 344
EAN 9788025333907
Datum vydání 26.10.2017
Věk od 14
Formát 135x203 mm
Nakladatelství Fragment
Hmotnost 0,51
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Alexandrijská knihovna – největší a nejslavnější knihovna starověku – uchovávala tisíce vzácných knih a dokumentů. Pak ale přišel ničivý požár, který vše pohltil. Co by se však stalo, kdyby k jejímu zničení nedošlo?

Jess Brightwell je pašerák knih. I když je mu teprve šestnáct, už velice dobře chápe, že černý obchod s knihami vynáší. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit.

Když Jess dostane možnost studovat ve Velké knihovně a stát se jedním z mála, kteří tam mohou pracovat, neváhá. Je přece skvělé dostat se k zákulisním informacím tolik důležitým pro jejich rodinný obchod!

Brzy se však ukazuje, že Knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit. Nevysvětlená úmrtí spolužáků, tajuplný učitel a podivná atmosféra strachu dávají tušit, že ti, kteří Knihovnu ovládají, nehrají čestnou hru. Nejde jim o ochranu velkých myšlenek. Jde jim o ovládání vědomostí, a tím i celého světa…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Velká knihovna"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM