EN

Špion za miliardu dolarů

David E. Hoffman


Skutečný příběh jedné z největších špionážních misí všech dob. Odvaha, zrada i čest v utajeném světě zpravodajských agentur.
Šéf moskevského CIA tankuje benzín, když mu neznámý muž vhodí na sedadlo obálku. To byl první kontakt, který navázal Adolf Tolkačev, špičkový konstruktér leteckých radarů, s nepřátelskou stranou. I přes velká rizika se rozbíhá nebezpečná spolupráce. Tajná setkání na nejneuvěřitelnějších místech, složité šifry, mrtvé schránky, špionážní kamery a další rekvizity. Bude to stačit, aby Američané ochránili svůj zdroj i vlastní lidi?

Detailní informace

Žánr military
Jazyk čeština
Původní název Billion Dollar Spy
Původní jazyk angličtina
Počet stran 360
EAN 9788026415183
Datum vydání 05.06.2017
Věk od 14
Formát 145x205 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,65
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Skutečný příběh ruského konstruktéra Adolfa Tolkačeva, jednoho z nejcennějších špionů americké CIA.

80. léta, období vrcholící studené války. Šéf moskevské rezidentury CIA tankuje benzín do svého auta, když k němu přistoupí neznámy cizinec a vhodí mu na sedadlo obálku. Tím neznámým cizincem je Adolf Tolkačev, špičkový konstruktér leteckých radarů a právě se poprvé pokusil kontaktovat nepřátelskou stranu. CIA se oprávněně domnívá, že jde o provokaci sovětské rozvědky, ale když se pokusy o navázání kontaktu několikrát opakují, změní názor. Tolkačev se stává trumfovým esem pro americkou špionáž, to vše je ale vykoupeno obrovským nebezpečím a v této vysoké hře se hraje o všechno. Tajná setkání na nejneuvěřitelnějších místech, složité šifry, mrtvé schránky, špionážní kamery a další rekvizity, to vše je potřebné pro to, aby Američané ochránili svůj zdroj i vlastní lidi.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
David E. Hoffman

David E. Hoffman

David E. Hoffman žije se svou ženou v Marylandu, USA. Vystudoval ruštinu na Oxfordu, po studiích pobýval šest let v Moskvě. Nyní je přispívajícím redaktorem a dopisovatelem deníku Washington Post, jeho doménou je investigativní žurnalistika. Je autorem výborně hodnocené knihy Špion za miliardu dolarů, za knihu Dead Hand: The Untold Story of the Cold War Arms Race and its Dangerous Legacy, získal v roce 2010 prestižní Pulitzerovu cenu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM