EN

Krásná pohádková knížka pro čtení i pro hudební a divadelní aktivity.
Pět klasických oblíbených pohádek doprovázejí písničky vynikajícího hudebníka a skladatele Josefa Krčka. Zhudebněné texty odlehčují a příjemně posouvají děj. Jedna pohádka je veršovaná, dvě jsou dokonce zpracované jako divadelní hry! Děti si tak mohou třeba Ptáka Ohniváka nastudovat a uvést jako představení. Pohádky zkrátka ještě nikdy nebyly zábavnější!

Detailní informace

Ilustrátor Jindra Čapek
Jazyk čeština
Počet stran 120
EAN 9788000048512
Datum vydání 06.11.2017
Věk od 7
Formát 240x320 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,932
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Máte rádi pohádky a rádi si zazpíváte? Potom je tahle knížka přímo pro vás. Pět klasických vyprávění je doprovázeno písničkami vynikajícího hudebníka Josefa Krčka s texty Anežky Janátové. Ta také zdramatizovala dvě pohádky Karla Jaromíra Erbena. V souboru najdete i další Erbenovu pohádku a pohádku Boženy Němcové. Václav Renč převyprávěl v rýmech O perníkové chaloupce. To vše vyzdobené mimořádnými ilustracemi Jindry Čapka. A tak čtěte, zpívejte, muzicírujte na rozmanité hudební nástroje i hrajte divadlo!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Josef Krček

Josef Krček

Josef Krček je spisovatel, ale také hudebník, skladatel, zpěvák, umělecký vedoucí a muzikoterapeut. Absolvoval Státní konzervatoř (obor klarinet). Zabývá se starší českou a evropskou hudbou a lidovými písněmi. V Příbrami založil v roce 1999 vokálně instrumentální soubor dobových nástrojů Chairé, který vede dodnes. Je autorem desítek skladeb pro dechové orchestry, ale i hudby pro filmy, rozhlasové pohádky, hry a seriály, upravil přes dvě stě lidových písní. Vydává CD, publikuje zpěvníky. V Albatrosu mu vyšlo několik knih pro děti, mezi nimi například Špalíček lidových písní, Písničky pro nejmenší nebo Příběhy dvanácti měsíců.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM