EN

Darwinovy ceny: odpočítávání konce

Wendy Northcuttová


Pokračování celosvětově populární série příběhů o lidech, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem. Darwinovy ceny vycházejí z předpokladu, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána geneticky, a v duchu teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Darwin Awards Countdown To Extinction
Původní jazyk angličtina
Počet stran 280
EAN 9788075056177
Datum vydání 20.02.2017
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,365
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Pokračování celosvětově populární série příběhů o lidech, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem. Tyto historky zpočátku kolovaly jen po e-mailech. V roce 1993 je americká bioložka Wendy Northcuttová začala sbírat a později založila web Darwin Award. Principem Darwinovy ceny je předpoklad, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána geneticky a v duchu Darwinovy teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

„Úžasně vtipné… Pokud jste Darwinovy ceny dosud neznali, nejspíš byste měli být vyřazeni z genofondu lidstva… Darwinovy ceny jsou velice příjemnou obhajobou zdravého rozumu.“ – The Baltimore Sun

„Varování všem pitomcům.“ – Salon.com

„Jednou z nevýhod toho, že se ve školách neučí o evoluci, je to, že někteří lidé se musí věci naučit skrze tvrdou srážku s realitou… A jednou z těchto lekcí je, že fatální hloupost nezná hranic.“ – Saratosa Herald-Tribune

Wendy Northcuttová (1963) je americká bioložka a spisovatelka. Vystudovala molekulární biologii na Kalifornské univerzitě v Berkeley a poté pracovala na neurovědeckém výzkumu při Stanfordské univerzitě. Historky, od nichž se odvíjel vznik Darwinových cen, začala sbírat už v roce 1993 a krátce poté založila server www.DarwinAwards.com, z něhož se stal vzápětí celosvětový fenomén. Žije v San Jose v Kalifornii.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM