EN

Darwinovy ceny: nová evoluce

Wendy Northcuttová


Celosvětový fenomén v knižní podobě
Příběhy lidí, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem, zpočátku kolovaly jen po e-mailech. V roce 1993 je americká bioložka Wendy Northcuttová začala sbírat a později založila web Darwin Award. Principem Darwinovy ceny je předpoklad, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána geneticky a v duchu Darwinovy teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

Detailní informace

Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Původní název The Darwin Awards Next Revolution
Původní jazyk angličtina
Počet stran 256
EAN 9788075054890
Datum vydání 07.11.2016
Věk od 10
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,336
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Celosvětový fenomén v knižní podobě

Darwinova cena (Darwin Award) je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) uznání.

Příběhy lidí, kteří sami sobě přivodili kuriózní smrt neuvěřitelně hloupým způsobem (např. smyšlený příběh muže, který si na své auto namontoval startovací raketu pro nákladní letadla), zpočátku kolovaly jen skrze e-maily. V roce 1993 je americká bioložka Wendy Northcuttová začala sbírat a později založila web Darwin Award.

Principem ceny je předpoklad, že lidská hloupost, která způsobí smrt svému nositeli, je dána geneticky a v duchu Darwinovy teorie přirozeného výběru se tak tento nebezpečný gen odstraňuje.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Recenze

blesk.cz - Zábavný výběr bizarních úmrtí hlupáků

„…Darwinovy ceny jsou lehké oddychové čtení plné úsměvných momentů, kterým často nebudete moci ani uvěřit. Na pozdní lednový večer to pravé...“
NAPIŠTE NÁM