EN

V srdci je spousta místa

Franziska Stalmann


Láska může přijít v jakémkoliv věku - naplní, obohatí, ale třeba i připraví o vše, co jste považovali za samozřejmé?
Alla má dva téměř dospělé syny, úspěšného manžela a krásnou vilu. Pracuje doma jako překladatelka a stará se o matku, která žije v penzionu pro seniory. Nic jí nechybí, dokud… Bláznivě a proti své vůli ztratí hlavu pro muže o deset let mladšího. Když kvůli němu opustí rodinu, otočí se k ní zády nejen rodinní přátelé, ale i její nejlepší kamarádky i synové. Dokáže zvládnout osamělost, nepřátelství partnerovy dcery, odtažitost vlastních synů i naschvály manžela a vybojovat si novou lásku i své místo v životě?

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Das Herz hat viele Zimmer
Původní jazyk němčina
Počet stran 256
EAN 9788026706175
Datum vydání 06.06.2016
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,379
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Láska může přijít v jakémkoliv věku - naplní, obohatí, ale třeba i připraví o vše, co jste považovali za samozřejmé?

Alla má dva téměř dospělé syny, úspěšného manžela a krásnou vilu. Pracuje doma jako překladatelka a stará se o matku, která žije v penzionu pro seniory. Nic jí nechybí, dokud… dokud se nezamiluje. Bláznivě a proti své vůli ztratí hlavu pro muže o deset let mladšího. Když kvůli němu opustí rodinu, otočí se k ní zády nejen rodinní přátelé, ale i její nejlepší kamarádky a dokonce i synové. Dokáže zvládnout osamělost, nepřátelství partnerovy dcery, odtažitost vlastních synů i naschvály manžela a vybojovat si novou lásku i své místo v životě?

Stalo se mi to, co mi Alžběta prorokovala jako nejhorší konec mého dobrodružství: už jsem neměla vůbec žádného muže. Zato jsem měla v obývacím pokoji svou matku, která vyžadovala péči, a byt bez výtahu a domácího telefonu ve čtvrtém patře, ve kterém bylo najednou velmi málo místa, když tu kromě mě a matky byli ještě mí synové. A já byla šťastná. Protože moje máma ještě byla naživu a já mohla zase vidět své syny. Štěstí je také otázkou pozice, z níž se vychází.

Franziska Stalmann se narodila roku 1951 v Hamburku a vyrostla v Mnichově. Po studiu psychologie začala pracovat jako psychoterapeutka a vedle toho překládala a psala. Po nějaké době se rozhodla soustředit pouze na psaní. Svým románem Šampaňské a heřmánkový čaj (Champagner und Kamillentee, 1992) získala miliony fanoušků. Podle knihy byl natočen i film. Česky poprvé vyšla v roce 1997 v nakladatelství Motto. Znovu pak v roce 2016. Román V srdci je spousta místa (Das Herz hat viele Zimmer, 2013) vychází česky poprvé.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM