EN

Ukradená cukřenka

Ivana Peroutková


Zábavné, lehce detektivní a vtipné čtení pro kluky i děvčata od autorky oblíbené série o holčičce Aničce.
Osmiletý Frantík stojí před nelehkým úkolem. Chce všem dokázat, že není žádný „špunt“, ale statečný hrdina, který odhalí zloděje rodinného klenotu – starožitné cukřenky. Při pátrání mu pomáhají kamarádi Matěj a Zdíša. Společně sledují podezřelého pana Pitrmana a vymýšlejí důmyslné léčky. Ale ukáže se, že jejich podezřelý není žádný zločinec, nýbrž docela sympatický sochař. Kam tedy cukřenka zmizela?
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Nanako Ishida
Číslo dílu 1
Jazyk čeština
Počet stran 92
EAN 9788000044286
Datum vydání 26.09.2016
Věk od 7
Formát 145x205 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,285
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Zábavné, lehce detektivní a vtipné čtení pro kluky i děvčata od autorky oblíbené série o holčičce Aničce.

Jednoho letního prázdninového podvečera je Frantík s rodiči na návštěvě u báječné tety Emilky. Když si rodiče chtějí dát k zákusku kávu, zjistí se, že po krásné starožitné cukřence se slehla zem. Frantík, který je na svůj věk menší a drobnější, zato má velké srdce a bujnou fantazii, se pustí do pátrání. A brzy má i podezřelého – obrovského a „drzého“ pana Pitrmana. K usvědčení zloděje chlapci pomáhají kamarádi Matěj a Zdíša. Společně sledují Pitrmanovu chalupu a vymýšlejí různé léčky. Jaké je ale Frantíkovo zklamání, když se ukáže, že pan Pitrman není zločinec, nýbrž docela sympatický sochař. Kam tedy rodinná památka zmizela?

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Další tituly z řady "Frantík, malý detektiv"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Ivana Peroutková

Ivana Peroutková

Ivana Peroutková píše pro malé čtenáře, teenagery i dospělé. Její prvotinou je kniha Na vahách života. Je autorkou mimořádně úspěšné série o holčičce Aničce. Menší čtenáři si oblíbili také její minidetektivky Ukradená cukřenka a Ukradený prsten ze série Frantík, malý detektiv. V roce 2018 odstartovala Ivana Peroutková knihou Valentýnka a narozeniny další knižní sérii, tentokrát o nevšední holčičce Valentýnce. Knihy Ivany Peroutkové se pravidelně umisťují na předních místech čtenářských anket a získaly několik ocenění. V roce 2018 získala za sérii o Aničce také Cenu Albatrosu za významný počin.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM