EN

Neobyčejné okamžiky historie

Karel Pacner


Sešli se v jedné knize: Alfred Nobel, Stalin, Kennedyová či Putinovi vězni...
Překvapivé až neuvěřitelné příběhy moderních dějin, kterým historici nevěnovali příliš pozornost, objevil publicista Karel Pacner. Hrdiny poutavé knihy jsou např. první dáma USA Jacqueline Kennedyová, která působila též coby nenápadná nakladatelská redaktorka a podnítila českého autora k vydání bestselleru, Stalinův nově objevený zbrojnoš a zároveň jeho oběť či spisovatel Gorkij, který tajně navštívil gulag. Autorův záběr na poli historie 20. a nyní už i 21. století je široký a výběr témat pestrý.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 320
EAN 9788025906187
Datum vydání 27.02.2017
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 0,436
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Sešli se v jedné knize: Alfred Nobel, Stalin, Kennedyová či Putinovi vězni...

Překvapivé, někdy dokonce neuvěřitelné příběhy moderních dějin, kterým, ač je to s podivem, historici nevěnovali zatím pozornost, objevil publicista a popularizátor vědy Karel Pacner.

Hrdiny poutavé knihy jsou např. první dáma USA Jacqueline Kennedyová, která působila celé dvacetiletí coby nenápadná nakladatelská redaktorka a podnítila českého autora k vydání významného titulu, či Putinovi političtí vězni, jako např. oligarcha Michail Chodorkovskij, Stalinův nově objevený zbrojnoš a zároveň jeho oběť či spisovatel Gorkij, který tajně navštívil gulag.

Autorův záběr na poli historie 20. a nyní už i 21. století je velmi široký a výběr témat opravdu pestrý. Čtenáře čeká mj. příběh farmakoložky, která odolala nátlaku velké firmy a zachránila tisíce novorozeňat, tajemství Nobely závěti či nešťastné planety Pluto, stejně jako odhalení okolností možného atomového útoku v době pražského jara a léta 1968.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Karel Pacner

Karel Pacner

Po absolvování VŠE nastoupil Karel Pacner v roce 1959 do redakce Mladé fronty, kde pracoval až do odchodu do důchodu. Věnoval se popularizaci vědy, zvláště kosmonautiky – v létě 1969 byl jedním ze dvou Čechů, kteří byli osobně přítomni u vypuštění Apolla 11 k Měsíci na mysu Canaveral. Od roku 1990 se rovněž věnuje moderním dějinám a historii špionáže. Napsal 60 knih literatury faktu, například Hledáme kosmické civilizace, Osudové okamžiky Československa, Osudové okamžiky XX. století, Doteky dějin, Géniové XX. století, Velmistři špionáže, Tajný závod o Měsíc, Českoslovenští vyzvědači a další. Dostal několik cen za popularizaci vědy i za knižní tvorbu. Knižní rozhovor s Karlem Pacnerem Psaní jako posedlost vyšel necelý měsíc před autorovou smrtí v roce 2021.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM