EN

Kruh - brožovaná

Bernard Minier


Druhý díl detektivní série s komisařem Martinem Servazem, jež se stala bestselerovou senzací nejen ve Francii.
Zdánlivý klid městečka Marsac v Pyrenejích, známého díky elitní univerzitě, naruší vražda jedné z přednášejících. O pár dní později je nalezeno i tělo místního chovatele psů roztrhané na kusy vlastními zvířaty. Kdo rozpoutal v městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha? Komisař Martin Servaz se během řešení případu musí ponořit hluboko do své minulosti a znovu otevřít staré rány.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr thriller
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název La Cercle
Původní jazyk francouzština
Překladatel Jiří Žák
Počet stran 640
EAN 9788075053589
Datum vydání 02.05.2016
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,69
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Druhý díl detektivní trilogie s komisařem Martinem Servazem, jež se stala bestsellerovou senzací ve Francii!

Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně.

U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ.

Je to vrah?

Na nic si nepamatuje…

Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících a dokud není o pár dní později nalezeno tělo místního chovatele psů, které roztrhala na kusy jeho vlastní zvířata…

Kdo a proč rozpoutal v tomto univerzitním městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha?

Stačí jeden tajemný email a telefonát a komisař Martin Servaz je vtažen do vyšetřování. Hlavním podezřelým se stane syn jeho bývalé lásky z místní univerzity. Když Servaze požádá, aby se případu ujal, nemůže odmítnout…

Aby vrchní komisař Servaz případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány. Bude to jeho nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování dosud!

Bernard Minier

Narodil se 26. srpna 1960 v Béziers, vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý, má dvě děti a psaní se věnuje na plný úvazek. Jeho první román Mráz (XYZ, 2015) byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a největší úspěch zaznamenal především ve Francii a Německu. Další dva díly ze série s Martinem Servazem Kruh a N´eteins pas la lumiére (2014, česky 2016) měly ve světě také mimořádný ohlas. Jeho nový román mimo tuto sérii Une putain d´histoire (2015) se odehrává v San Franciscu a přes léto se stal ve Francii s 80 000 prodanými kusy bestsellerem. V současné době autor pracuje na novém románu, v němž by se měl vrátit na scénu Martin Servaz.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Detektiv Martin Servaz"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Bernard Minier

Bernard Minier

Bernard Minier vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina několika jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý a má dvě děti. Než Minier v roce 2011 překvapil francouzské čtenáře i kritiku detektivním románem Mráz, živil se jako celní úředník. Opožděný, a možná proto vyzrálý debut získal několik cen, například cenu čtenářek časopisu Elle (v kategorii detektivek) a zejména významné ocenění Prix Polar, udělované na festivalu detektivní literatury v Cognacu. Mráz byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a vznikl podle něj také francouzský televizní seriál Glacé. Úspěch mezi čtenáři i kritiky sklízejí i další Minierovy knihy. Ty v Česku vychází v brilantním překladu Jiřího Žáka.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM