EN

Polednice

Jiří Březina


Druhý díl detektivní série od držitele ceny za nejlepší českou detektivku.
Mrtvá dívka nalezená na sídlišti. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf a jeho nezkušená parťačka zaběhnou do práce. Jenže mezi paneláky obchází Polednice, vrah, který své oběti napadá za bílého dne. Detektiv Volf ví, že musí udělat vše, aby v nové roli obstál. Vypořádat se s tvrdohlavou kolegyní i nadřízenými a přežít červencové horko. Hlavně ale musí najít vraha. Dřív, než na rozpálený chodník dopadne další mrtvé tělo.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Žánr detektivka
Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Počet stran 224
EAN 9788026706793
Datum vydání 22.08.2016
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,335
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Podporučík Tomáš Volf a jeho kolegyně řeší první společný případ

Mrtvá dívka nalezená na sídlišti na okraji vedry sužovaného města. Měl to být rutinní případ, při kterém se nováček Tomáš Volf zaběhne do kriminalistické práce. Spolu se stejně nezkušenou parťačkou Evou Černou však rychle zjišťuje, že tato výzva bude mnohem náročnější. Mezi bloky panelových domů obchází vrah, který své oběti napadá za bílého dne a ke kterému nevedou žádné stopy. Od novinářů si vyslouží přezdívku Polednice. Tomáš ví, že musí napnout všechny síly, aby v nové roli obstál. Musí se při tom vypořádat se svéhlavou kolegyní i nadřízenými a přežít pekelné červencové horko. Hlavně ale musí najít Polednici. Dřív, než na rozpálený chodník dopadne další mrtvé tělo.

Detektivní příběh nositele ceny Jiřího Marka za úspěšnou prvotinu Na kopci.

Jiří Březina (1980)

Narodil se v Českých Budějovicích. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy a živí se jako textař webových stránek. Miluje chození po horách a věnuje se elektronické hudbě. Stál u zrodu českého vydání kultovní knihy o hudebním průmyslu Manuál (Jak se dostat na vrchol hitparády). Za svou prvotinu Na kopci obdržel Cenu Jiřího Marka, velice úspěšná byla i jeho druhá kniha Promlčení, v níž uvedl na scénu podporučíka Tomáše Volfa.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Detektiv Volf"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jiří Březina

Jiří Březina

Českobudějovický rodák patří mezi nejvýraznější české detektivkáře. Už za svůj debut Na kopci získal v roce 2014 Cenu Jiřího Marka za nejlepší český detektivní román. Kniha vyšla po deseti letech v upravené reedici. Březina svůj úspěch zopakoval v roce 2020 se Vzplanutím z detektivní série s policistou Tomášem Volfem, která dále zahrnuje knihy Promlčení, Polednice, Mizení a Nalezení. Je také autorem příběhu pro děti Noční slunce a knihy Labuť a lovec, ve které spojuje svou lásku k pravěku, mýtům a přírodě. Porotci, recenzenti i čtenáři u Jiřího Březiny oceňují zejména originální zápletky, autentičnost vyprávění i obratnou hru se čtenářskými očekáváními, která často vyústí v nečekané zvraty. Jeho knihy byly přeloženy také do polštiny. Volný čas tráví nejradši v přírodě, kde chodí, běhá, táboří nebo jezdí na kole.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM