EN

Babičky: Na útěku

Minna Lindgrenová


Druhý díl brilantní finské detektivní komedie z prostředí domova důchodců.
Život v domově důchodců Podzimní háj se proměnil v učiněné peklo. Začala rekonstrukce. Hlasitě nadávající dělníci stavební firmy, ohlušující rámus a jako bonus mobilní toaleta. Kdo to má vydržet? Siiri, Irma a Anna-Liisa vyráží znovu do akce. Vedle otázek na téma eutanazie zaměří babičky svou pozornost i na podezřelou rekonstrukci. Uvědomí si přitom, že v dnešním světě má už jen málokdo čistý trestní rejstřík…

Detailní informace

Číslo dílu 2
Jazyk čeština
Původní název Ehtoolehdon Pakolaiset
Původní jazyk finština
Řada Babičky
Překladatel Vladimír Piskoř
Počet stran 328
EAN 9788075053381
Datum vydání 21.03.2016
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,557
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Siiri, Irma a Anna-Liisa znovu na stopě ve druhém díle finské trilogie

Pobyt v domově důchodců Podzimní háj se promění v učiněné peklo, když se ocitne v obležení hlasitě nadávajících dělníků zahraniční stavební firmy. Hluk je přímo ohlušující, všude ve stěnách jsou díry a obyvatelé domova musí používat mobilní toaletu.

Více než devadesátileté rezidentky Podzimního háje Siiri, Irma a Anna-Liisa se proto rozhodnou přestěhovat se do společného bytu v helsinské čtvrti Hakaniemi. Všechny tři mají své zvyky a rozmary, takže jejich soužití se neobejde bez problémů, a navíc se potýkají s nedostatky odborné domácí péče.

Vedle paliativní medicíny a otázek na téma eutanazie zaměří babičky svou pozornost také na podezřelou rekonstrukci domova důchodců. Uvědomí si přitom, že v dnešním světě má už jen málokdo čistý trestní rejstřík…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Další tituly z řady "Babičky"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Minna Lindgrenová

Minna Lindgrenová

Minna-Liisa Gabriela Lindgrenová je finská autorka a novinářka, kterou proslavila zejména její humorná detektivní série odehrávající se v domově důchodců Podzimní háj. První dva díly se dostaly do finského žebříčku bestsellerů. Práva k vydání byla prodána do několika světových jazyků včetně angličtiny.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM