EN

Šťastní lidé čtou a pijou kávu

Agnes Martin-Lugand


Neskutečně silný příběh odehrávající se nejen v kavárenském prostředí smyslné Paříže
Mladá Pařížanka Diane vlastnila kdysi útulnou literární kavárničku s názvem Šťastní lidé čtou a pijou kávu. Žila si svůj šťastný život, dokud jí tragédie nevzala nejen ty nejbližší, ale i smysl života. Zoufalá Diane se na celé měsíce uzavřela před světem. Nakonec se rozhodla splnit sen svého muže a odjet do Irska. Tam, do jejího pochmurného života vstoupí záhadný fotograf Edward, a podivné věci, které se kolem něj dějí, konečně přinutí Diane k činu…
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Les gens heureux lisent et boivent du café
Původní jazyk francouzština
Počet stran 224
EAN 9788026705765
Datum vydání 07.03.2016
Věk od 15
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,298
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Neskutečně silný příběh odehrávající se nejen v kavárenském prostředí smyslné Paříže

Dá se vyléčit zlomené srdce?

Mladá Pařížanka Diane je přesvědčená, že šťastní lidé čtou a pijou kávu, a proto tak nazve svou kavárnu. Když však při automobilové nehodě zahyne její manžel i malá dcerka, Diane ztratí smysl života. Zoufalá mladá žena se zcela uzavře před světem a přestane se starat i o svou literární kavárnu. Nakonec se rozhodne odjet do Irska, které toužil navštívit její muž, a na jeho bouřlivém a drsném pobřeží dát do pořádku svůj život. Netuší, že tu potká muže, který rázem její život změní. Záhadný fotograf Edward, kolem nějž se dějí podivné věci, ji přiměje vrátit se do života.

V současné době se podle knihy natáčí i film.

Byl ještě zachmuřenější než obvykle, opravdu jsem mu pěkně lezla na nervy. Hrál si se zapalovačem, křečovitě zatínal zuby, naráz vyprázdnil celou sklenici a hned si gestem objednal další. Zabodl do mě pohled. Zvedla jsem svoji skleničku jeho směrem a trochu se napila. Musela jsem se ovládnout, abych to nevyplivla. Tohle víno, jestli si vůbec zasloužilo tak vznešené pojmenování, se nedalo pít. Vedle něj by i nakyslou břečku v plastové lahvi mohl doporučit vyhlášený sommelier. Co jsem čekala? Že najdu kvalitní pití v irské vesnici, kde se nepije nic kromě Guinnesse a whisky? Ale stejně jsem se pořád na Edwarda vyzývavě dívala.

Tenhle manévr trval dobrou půlhodinku. Nakonec jsem měla navrch: zvedl se a zamířil k východu. Vyhrála jsem bitvu, něco jsem ten den dělala.

AGNES MARTIN-LUGAND se narodila v Saint-Malo v roce 1979. Několik let pracovala jako klinická psycholožka a potom se začala věnovat psaní knih. Svůj první román Šťastní lidé čtou a pijou kávu (Le gens heureux lisent et boivent du café, 2014) vydala nejdřív na internetu a mezi literárními blogery zaznamenal okamžitě úspěch. Krátce poté vyšel v renomovaném francouzském nakladatelství Michel Lafon, stejně jako její další dva romány Entre mes mains le bonheur se faufile (Život mi proklouzává mezi prsty, 2014) a La vie est facile, ne t’inquiete pas (Neboj se, život je snadný, 2015). Její knihy byly přeloženy do řady jazyků a v současné době se podle její první knihy natáčí i film, na nějž koupila práva společnost TWC.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand

Agnes Martin-Lugand se narodila roku 1979 ve francouzském přístavním městě Saint-Malo. Než začala psát knihy, pracovala jako psycholožka. Její debutový román Šťastní lidé čtou a pijou kávu zaznamenal v roce 2014 ve Francii obrovský úspěch. Česky vyšel o dva roky později. Spisovatelka na něj navázala dalšími knihami, které si čtenáři oblíbili pro její schopnost citlivě vylíčit nálady postav. Do češtiny už byly přeloženy také její romány Šťastní lidé mají šťastný život (2016), Ta hudba mi stále zní v hlavě (2018) či Jak naladit štěstí (2021).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM