EN

Jak se co dělá

Oldřich Růžička


Různé návody a postupy z každodenního života, které potěší všechny malé čtenáře.
Víš, jak se dělá chléb? Víš, co vše je potřeba k výrobě obyčejné lžíce? Víš, co obnáší výroba sklenice nebo jak se dělá tričko, které máš na sobě? Tato kniha ti názorným a srozumitelným způsobem představí postup výroby věcí každodenní potřeby.

Detailní informace

Žánr encyklopedie
Ilustrátor Alexandra Hetmerová
Jazyk čeština
Počet stran 6
EAN 9788000040851
Datum vydání 21.03.2016
Věk od 0
Formát 230x260 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,783
Typ Kniha
Vazba vázaná s potahem z jiného materiálu

Ilustrované postupy v šesti velkoformátových rozkládacích mapách.

Víš, jak se vyrábí lžíce? Než se může tato na první pohled prostá věc začít tvořit, musí se získat železná ruda, ze které se vyrobí železo. Aby se mohlo vyrábět železo, je třeba vytěžit uhlí a vápenec. Uhlí se musí přeměnit v koks, vyrobené železo je třeba zušlechtit na ocel, a teprve ta se může tvarovat a lisovat do podoby lžíce. I tak zdánlivě jednoduchá věc jako lžíce zaměstná mnoho lidí různých profesí a vyžaduje řadu důležitých znalostí. Stejně tomu je například při výrobě chleba, trika nebo jednoduché sklenice. Každou z těchto na první pohled obyčejných věcí je možné vytvořit jen díky jednotlivým složkám, ze kterých se vyrábí. Každou tuto složku je potřeba vytěžit, získat, vyrobit nebo jiným způsobem připravit.

Ač je naše kniha o nejvšednějších věcech denní potřeby, při popisu jejich výroby se dozvíš celou řadu zajímavých informací.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Oldřich Růžička

Oldřich Růžička

Vystudoval Pedagogickou fakultu Masarykovy univerzity a více než 12 let působil jako učitel na základní škole a následně na gymnáziu. Po opuštění pedagogické dráhy začal pracovat jako redaktor, posléze šéfredaktor a publisher v nakladatelství Computer Press, kde stál mimo jiné u zrodu nově vznikajících redakcí knih pro děti a mládež, redakce hobby literatury a dalších oblastí non-fiction literatury. V roce 2007 založil nakladatelství B4U Publishing, které se od svého počátku zaměřilo na tvorbu knih pro děti a orientovalo se převážně na zahraniční trhy. Jeho knihy byly přeloženy do více než padesáti jazyků a prodávají se ve čtyřiceti zemích pěti kontinentů.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM