EN

Neznámí hrdinové O české statečnosti

Adam Drda, Mikuláš Kroupa


Každý národ má své hrdiny, ten náš však na ně zapomíná nebo je nezná!
Příběhy obyčejných lidí, kteří se dostali do konfliktu s totalitní mocí, ať již nacistickou či komunistickou, jsou mnohdy napínavější než kdejaký thriller. Některé pohnuté osudy těchto neznámých nebo zapomenutých hrdinů 20. století znáte z cyklu České televize „Neznámí hrdinové“, jiné, teprve nedávno objevené portréty, jsou však poprvé publikovány právě v této knize!

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788074480492
Datum vydání 07.09.2015
Věk od 13
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDICE ČT
Hmotnost 0,515
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Každý národ má své hrdiny, ten náš však na ně zapomíná nebo je nezná!

Příběhy obyčejných lidí, kteří se dostali do konfliktu s totalitní mocí, ať již nacistickou či komunistickou, jsou mnohdy napínavější než kdejaký thriller. Některé pohnuté osudy těchto neznámých nebo zapomenutých hrdinů 20. století znáte z cyklu České televize „Neznámí hrdinové“ jiné nedávno objevené portréty, jsou však poprvé publikovány právě v této knize!

Příběh Rudolfa Vrby, který spolu s Alfredem Wetzlerem uprchl z Osvětimi, aby informoval svět o Šoa

Příběh Karla Kukala, který spolu s dalšími politickými vězni utekl z trestaneckého pracovního tábora

Příběh Václavy, Marie a dalších členů rodiny Nebeských, okradené o statek a vyhnané z domova

Příběh Rudolfa Bělohoubka, jemuž rozvášnění „mstitelé“ na sklonku války zabili rodiče

…a další osudy ve střetu s dějinami.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Adam Drda

Adam Drda

Publicista Adam Drda se věnuje především moderním dějinám a tematice holocaustu, působí jako externí redaktor Českého rozhlasu, je spoluautorem rozsáhlého dokumentárního cyklu Příběhy 20. století a jedním ze scenáristů stejnojmenného cyklu České televize. V roce 1989 začal pracovat v tehdy ještě samizdatové revue Střední Evropa, v letech 1999 až 2005 byl analytikem a reportérem české redakce BBC. Dlouhodobě přispívá do Revolver Revue, Respektu či Lidových novin, úzce spolupracuje se společností Člověk v tísni. V roce 2007 získal Cenu Ferdinanda Peroutky.
Zobrazit profil autora

Mikuláš Kroupa

Mikuláš Kroupa

Ředitel a zakladatel obecně prospěšné společnosti Post Bellum se narodil v rodině disidenta Daniela Kroupy. Po studiích působil mimo jiné jako redaktor Českého rozhlasu a reportér české redakce BBC. Od roku 2001 se věnuje zaznamenávání vzpomínek pamětníků. V Post Bellum se věnuje především kreativním projektům, jako jsou výstavy, publikační počiny, internetové a vzdělávací projekty. Založil a vede digitální mezinárodní sbírku vzpomínek Paměť národa. Spolu s Adamem Drdou je tvůrcem rozsáhlého dokumentárního cyklu Příběhy 20. století a jedním ze scenáristů stejnojmenného cyklu České televize. Je spoluautorem knih Ještě jsme ve válce, Neznámí hrdinové řekli ďáblovi ne, Neznámí hrdinové O české statečnosti a Příběhy hrdinů 20. století.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM