EN

Husův dům

Klára Smolíková


Poznejte život a dílo Mistra Jana Husa v zábavném příběhu pro děti. Vychází k 600. výročí upálení Mistra Jana Husa.
Německá Kostnice na břehu Bodamského jezera je idylické historické městečko, kterým dnes proudí davy turistů. S rodiči sem zavítá i Blanka. U bludného kamene najde husí pírko, díky kterému se setká s velice zvláštní husou. Pták umí mluvit, ví všechno o Janu Husovi, a dokonce nechá několikrát dívku nahlédnout do minulosti. Husa se nechá přemluvit k výletu, a tak Blanku čeká spousta zajímavých objevů nejen v Kostnici, ale i v Praze a na Kozím hrádku.

Detailní informace

Ilustrátor Jan Smolík
Jazyk čeština
Počet stran 56
EAN 9788000039268
Datum vydání 14.09.2015
Věk od 9
Formát 210x295 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,596
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Poznejte život a dílo Mistra Jana Husa v zábavném příběhu pro děti. Vychází k 600. výročí upálení Mistra Jana Husa.

Kde jinde se setkat s Janem Husem než ve sluncem rozpálené Kostnici? Místo, kde kdysi plála hranice s českým kazatelem, střeží chytrý bílý pták. Pro holčičku Blanku zde začíná cesta napříč staletími. Tahle husa je totiž Husem potrefená a – jde-li o mistra Jana – vždycky zakejhá.

Německá Kostnice na břehu Bodamského jezera je idylické historické městečko, kterým dnes proudí davy turistů. S rodiči sem zavítá i Blanka. U bludného kamene najde husí pírko, díky kterému se setká s velice zvláštní husou. Pták umí mluvit, ví všechno o Janu Husovi, a dokonce nechá několikrát dívku nahlédnout do minulosti. Husa se nechá přemluvit k výletu, a tak Blanku čeká spousta zajímavých objevů nejen v Kostnici, ale i v Praze a na Kozím hrádku. Blanka se dozví, co má Hus společného s husou, jak se žilo na středověkém hrádku nebo jak vyzrát na tři papeže.

Bohatě ilustrovaná a mnoha vtipnými komiksy doplněná kniha Husův dům navazuje na předchozí úspěšné publikace Husité, Řemesla a Jak se staví město. Tentokrát vychází z nové expozice v Husově domě, který můžete navštívit v německé Kostnici, a naučné stezky kolem Kozího hrádku nedaleko Tábora.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Video

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Klára Smolíková

Klára Smolíková

Už při studiu na vysoké škole publikovala v dětských časopisech a od té doby se věnuje psaní komiksů a vymýšlení hravých rubrik. Učila knihovníky, přednášela na vysoké škole, pracovala v muzeích a zároveň psala články, scénáře a učebnice. První knihu pro děti vydala ve třiceti letech, ale až o deset let později odešla na volnou nohu. Prosadila se neobvykle pojatými populárně-naučnými knihami kombinujícími příběh, komiksové a naučné pasáže. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou píše detektivky pro děti i dospělé.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM