EN

Humory

Josef Lada


První ucelené vydání Ladových kreslených vtipů z časopisu Humoristické listy!
Ladovo dílo je tvořeno třemi základními pilíři – malbou, ilustrací a kresleným humorem. Protože se v Památníku národního písemnictví uchovala unikátní kolekce originálů Ladových prací pro týdeník Humoristické listy, připravilo z nich nakladatelství Plus už druhý knižní výběr. Po publikaci Nezbedné komiksy, v níž čtenářům představilo umělcovy rané obrázkové seriály, nyní přichází se souborem Humory, ve kterém jsou zastoupeny jeho kreslené anekdoty publikované v letech 1911 až 1916.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 104
EAN 9788025903520
Datum vydání 01.12.2014
Věk od 14
Formát 242x332 mm
Nakladatelství PLUS
Hmotnost 1,049
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

První ucelené vydání Ladových kreslených vtipů z časopisu Humoristické listy!

Ladovo dílo je tvořeno třemi základními pilíři – malbou, ilustrací a kresleným humorem. Protože se v Památníku národního písemnictví uchovala unikátní kolekce originálů Ladových prací pro týdeník Humoristické listy, připravilo z nich nakladatelství Plus už druhý knižní výbor.

Po publikaci Nezbedné komiksy, v níž čtenářům představilo umělcovy rané obrázkové seriály, nyní přichází se souborem Humory, ve kterém jsou zastoupeny jeho kreslené anekdoty publikované v letech 1911 až 1916.

Kniha je rozdělena podle námětů a na rozdíl od všech předchozích monografií provází každou kresbu původní dobový text. Všichni zájemci o Ladovo dílo tak mohou sledovat vývoj výtvarníkovy linky ve zlomovém období, kdy se formoval jeho nezaměnitelný styl, a zároveň si udělat bližší představu o dobovém společenském a politickém kontextu, v němž známý umělec tvořil. Všechny originály byly pečlivě zrestaurovány a zachycují stav kreseb ještě před tím, než byly pro tisk kolorovány grafikem Humoristických listů.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM