EN

Zdroje a perspektivy evropských ekonomik

Jindřich Soukup


Zdroje a perspektivy evropských ekonomik na počátku 21. století v kontextu soudobé globalizace
Monografie zkoumá potenciální zdroje rozvoje evropské ekonomiky na poč. 21. stol. v souvislosti se soudobou globalizací. Ekonomická analýza je založena na několika vzájemně propojených sférách. Autoři se zabývají především analýzou kvantitativní stránky znalostní ekonomiky a měřením její úrovně. Na hospodářskou a sociální dimenzi globalizace je nahlíženo prostřednictvím analýzy evropského pracovního trhu. Politický rozměr je zkoumán na základě analýzy institucionálního rámce jednotlivých ekonomik.

Detailní informace

Žánr management
Jazyk čeština
Počet stran 152
EAN 9788072612819
Datum vydání 02.02.2015
Věk od 15
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,263
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Monografie zkušených odborníků z Vysoké školy ekonomické v Praze zkoumá potenciální zdroje rozvoje evropské ekonomiky na počátku 21. století.

Monografie zkušených odborníků z Vysoké školy ekonomické v Praze zkoumá potenciální zdroje rozvoje evropské ekonomiky na počátku 21. století, a to v souvislosti s procesy soudobé globalizace. Ekonomická analýza je založena na několika vzájemně propojených sférách – technologické (technické), hospodářské, sociální a politické, přičemž technologický rozměr globalizace je vyjádřen kategorií znalostní ekonomiky. Autoři se zabývají především analýzou kvantitativní stránky znalostní ekonomiky a měřením její úrovně. Na hospodářskou a sociální dimenzi globalizace je nahlíženo prostřednictvím analýzy evropského pracovního trhu, ekologických omezení hospodářského růstu a vztahu mezi finančním sektorem a reálnou ekonomikou. Politický rozměr globalizace je zkoumán na základě analýzy institucionálního rámce jednotlivých evropských ekonomik a vlivu prestižních mezinárodních žebříčků národní konkurenceschopnosti na rozhodování vlád.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM