EN

Gulliverovy cesty

Gulliver’s travels

Jonathan Swift


Učte se anglicky čtením fantastického cestopisu!
Když angloirský spisovatel Jonathan Swift vydal roku 1726 knihu Travels into Several Remote Nations of the World, in Four Parts, byla během týdne vyprodaná. Přinášíme vám první a známější dvě části tohoto satirického pojednání o lidské povaze - Cestu mezi trpaslíky žijící v zemi Lilliput a cestu k obrům z Brobdingangu. Některé pasáže jsme upravili a zkrátili. K porozumění pomůže zrcadlový překlad do češtiny. Celý příběh si můžete také poslechnout na CD.

Detailní informace

Jazyk angličtina
Počet stran 160
EAN 9788026605874
Datum vydání 10.11.2014
Věk od 15
Formát 148x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,325
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

Když angloirský spisovatel a kněz Jonathan Swift (30. 11. 1667 – 19. 10. 1745) vydal roku 1726 pod pseudonymem Lemuel Gulliver knihu Travels into Several Remote Nations of the World, in Four Parts, by Lemuel Gulliver, First a Surgeon, and then a Captain of several Ships (Cesty k několika vzdáleným národům světa ve čtyřech dílech, napsal Lemuel Gulliver, zprvu ranhojič a později

kapitán na několikerých lodích), později zkráceně Gulliverovy cesty, byla během týdne vyprodaná.

Přinášíme vám první a známější dvě části tohoto satirického pojednání o lidské povaze a zároveň parodie na tehdejší cestopisy – Cestu mezi trpaslíky žijící v zemi Lilliput a cestu k obrům z Brobdingangu.

Protože jde o poměrně složitý a dlouhý text, některé pasáže jsme upravili a zkrátili. K porozumění vám pomůže zrcadlový překlad do češtiny. Za každou kapitolou naleznete okomentování zajímavých jazykových jevů a následné procvičení. Celý příběh si můžete také poslechnout na CD. CD obsahuje nahrávky ve formátu MP3.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM