EN

Retail Management

Petr Cimler, Dana Zadražilová


Nová vysokoškolská učebnice zprostředkovává čtenáři základní teoretické koncepty a nástroje řízení maloobchodní firmy. Soustřeďuje se hlavně na procesy, které jsou pro maloobchodní podnikání rozhodující - na lokalizaci maloobchodních jednotek, tvorbu sortimentu, řízení pohybu zboží, prodej mimo síť "kamenných obchodů", ale také na organizaci podnikových procesů a řízení pracovníků.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 312
EAN 9788072611676
Datum vydání 01.01.2007
Věk od 0
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,583
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Nová vysokoškolská učebnice a reprezentativní oborová monografie Retail Management autorského kolektivu vedeného předními domácími odborníky Petrem Cimlerem a Danou Zadražilovou (Management Press, váz., 312 str., doporučená cena 439 Kč) zprostředkovává  základní teoretické koncepty maloobchodního podnikání, poskytuje přehled o nástrojích řízení maloobchodní firmy a současně seznamuje s novinkami tohoto mimořádně dynamického oboru.

     Autoři se soustřeďují především na procesy, které jsou pro maloobchodní podnikání rozhodující – na lokalizaci maloobchodních jednotek, tvorbu sortimentu, řízení pohybu zboží (logistika nákupu, obchodní sortiment, category management), prodej mimo síť „kamenných obchodů“, ale také na organizaci podnikových procesů a řízení lidských zdrojů a na techniky obchodního provozu (systém obchodního provozu, skladové technologie, maloobchodní technologie, nákupní prostředí a nákupní atmosféra, design prodejny a prezentace zboží).

     Velkou pozornost věnují také uplatnění různých informačních a komunikačních technologií v retailingu (identifikace zboží, informační systémy o pohybu zboží atd.) a soustřeďují se na jejich přínosy pro produktivitu práce a efektivnost oběhových procesů, pro poznání nákupního chování zákazníků, ale i na to, jak se uplatnění těchto technologií a systémů promítá do změn v průběhu podnikových procesů i do náplně práce a požadavků na kvalifikaci na jednotlivých pracovních místech.

     Autoři rovněž mapují vývoj maloobchodního podnikání v ČR i ve světě (struktury retailingu v ČR; vývoj a řízení nákupních center, u nás, v Evropě a ve Spojených státech) a věnují se i etice obchodního podnikání a ochraně spotřebitele (institucionální rámec politiky ochrany spotřebitele, ochrana spotřebitele v EU).

     Publikace je vhodná jak pro studenty škol ekonomického zaměření, tak i pro pracovníky z praxe, kteří si chtějí obohatit své zkušenosti o nové poznatky z tohoto prudce se rozvíjejícího oboru.

     Vyšlo s přispěním Svazu českých a moravských spotřebních družstev a společnosti Amway Česká republika, s. r. o.

Ke stažení

PDF Ukázka.PDF

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM