EN

Rychločtení, rychlostudium, info management

David Gruber


Nové, upravené a rozšířené vydání úspěšného bestselleru známého tvůrce a lektora racionálních technik duševní práce je určeno všem, kdo chtějí rychle studovat a číst, a šetřit tak vlastním časem. Jádro knihy tvoří soubor technik racionálního čtení, jejichž osvojení umožňuje čtenáři zvyšovat rychlost čtení, objem zapamatovaného a zlepšovat schopnost pracovat s informacemi.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 328
EAN 9788072611843
Datum vydání 01.01.2013
Věk od 0
Formát 145x205 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,425
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Kniha známého lektora, tvůrce a propagátora racionálních technik duševní práce Davida Grubera Rychločtení – rychlostudium – info management, jejíž 7. upravené (a podstatně rozšířené)  vydání připravilo nakladatelství Management Press (brož., 328 str., doporučená cena 389 Kč), je určena všem, kdo usilují o zkvalitnění svých činností zaměřených na práci s informacemi a chtějí rychle studovat a číst, aby šetřili vlastním časem.

     Význam rychločtení je dnes o to větší, že – jak tvrdí autor – 85 % všech informací, kterých využíváme při práci, přijímáme prostřednictvím zraku. Nejde ovšem jen o rychlost, ostatně rychločtení autor chápe pouze jako součást širší koncepce racionálního čtení, resp. dalších technik duševní práce, tzv. manažerských „soft“ technik. V době rostoucího informačního přetížení jde především o schopnost zajistit si ty správné informace, dokázat se v nich orientovat, vyhodnocovat je a optimálním způsobem na ně reagovat tak, abychom dokázali využít příležitostí a vyhnout se hrozbám, jež mohou signalizovat (proto dnes hovoříme o „info managementu“). V tomto smyslu lze rychločtení a jiné typy racionálního čtení skutečně považovat za obrovskou konkurenční výhodu, která může mít rozhodující význam pro úspěšné přežití v odborné profesi či v podnikání.

     Jádro knihy tvoří kurs racionálního čtení podle autorovy originální metody – osvojení si celé řady „zbraní“ („mozkových“, „očně technických“ a „smíšených“) školeného čtenáře (pro rychločtení, rychlostudium a rychlovyhledávání), zvládání praktických způsobů čtení, dosahování stále vyšší rychlosti čtení, zvyšování objemu zapamatovaného a zlepšování schopnosti koncentrace – opírající se o testy a cvičení. Nové vydání knihy tuto „testovou“ část významně rozšiřuje, přičemž přináší tři různé způsoby  vyhodnocování testů. Nově je zařazeno i několik testů v angličtině. 

      Nové vydání Gruberovy praktické učebnice efektivního čtení tak ve vhodnou chvíli znovu vychází vstříc potřebám těch manažerů (a ostatních duševních pracovníků), kteří si – z rozličných důvodů – k předchozím  rozebraným vydáním knihy dosud nenašli cestu a kteří si dnes již dobře uvědomují význam racionálních technik duševní práce, a chtějí si je proto osvojit a integrovat je do vlastních činností, aby zvýšili efektivnost své práce s informacemi.

David Gruber (1955) je předním českým lektorem, propagátorem a tvůrcem racionálních technik duševní práce, průkopníkem originální české vzdělávací metody rychlého (racionálního) čtení. Jeho kursy a vzdělávací programy se zaměřují zejména na zvládnutí technik efektivní práce s informacemi, efektivního studia a rozvoje studijních dovedností.

     David Gruber je autorem více než čtyřiceti samostatných rozsáhlejších publikací (knih, brožur, delších časopiseckých sérií), tří televizních vzdělávacích seriálů a stovek článků v novinách a odborných či popularizujících časopisech, jakož i dalších vzdělávacích materiálů včetně audiokazet a vzdělávacího softwaru.

Ke stažení

PDF Ukázka.PDF

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
David Gruber

David Gruber

David Gruber vytvořil fungující techniky duševní práce a informačního managementu. Stal se u nás prvním člověkem, který věnoval této profesi veškerou svou kapacitu a stal se jejím průkopníkem. Ve svých kurzech zavedl takové pojmy jako „rychločtení“ a „rychlé čtení“ a brzy přidal i „racionální čtení“. Později rozšířil svou paletu technik duševní práce na „manažerské soft techniky“ a o komunikační dovednosti, vyjednávání a time management. V roce 2009 dal své vědní disciplíně název beneopedie. Mezi jeho díla patří například Time management či Rychločtení, rychlostudium a time management.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM