EN

Typologie osobnosti pro manažery

Manažerské styly, rozhodování, komunikace, konflikty, týmová práce, time management a změny

Michal Čakrt


Nové vydání populární knihy známého konzultanta a lektora, vycházející z osvědčené jungovské typologie osobnosti, nabízí nástroje, jak pomocí osobnostních typů porozumět sami sobě, jak poznat svůj manažerský a pracovní styl, abychom mohli řešit problémové situace a jednat proaktivně. Uvědomění si osobnostních rozdílů nám umožní porozumět tomu, jak se v práci rozhodujeme a komunikujeme, prožíváme a řešíme konflikty, řídíme svůj čas, jak se stavíme k týmové práci či přijímáme změny.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 308
EAN 9788072612017
Datum vydání 01.01.2012
Věk od 0
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,458
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Jsou lidé, kteří nacházejí v práci smysl života a věnují se jí s plným nasazením, jiní se v práci trápí, nemohou se dočkat konce pracovní doby a jsou lidé bez práce, kteří by dělali cokoli. Pro většinu lidí je spokojenost s jejich zaměstnáním, s tím, co dělají a s kým, velmi důležitá. Bez profesní realizace nedojdou životy mnohých z nás skutečného naplnění. V práci získáváme svou identitu i jedinečnost. To, jaké zaměstnání si zvolíme, má bezpochyby vliv i na naši výkonnost a spokojenost, na to, jak v práci komunikujeme, jaký je náš vztah k času, jak se stavíme ke konfliktům a jejich zvládání, k pracovním poradám, k týmové práci, ke změnám, jak se chováme ve stresových situacích, jak si vedeme při přijímání nových spolupracovníků, a také jaký je náš manažerský styl, komu bude vyhovovat a komu ne. A naopak, jaký je manažerský styl našich nadřízených, zda jsme s ním srozuměni a proč.

     Kromě partnerských vztahů vznikají největší potíže z typové odlišnosti lidí, z jejich různých psychických funkcí právě v pracovním a profesním životě. Nejhorší, co můžeme udělat a čeho se nevědomky dopouštíme, je to, že této jinakosti přisuzujeme morální rozměr a negativní dimenzi. Kdo je jiný, je horší…

     Přijetí skutečnosti, že ostatní lidé se od nás liší – a smíření se s tím – nebývá pro nikoho z nás snadné. Avšak jen člověk, který je ochoten se nad sebou zamyslet, poznat sebe sama a jenž má vůli svým bližním porozumět, má šanci být dlouhodobě úspěšný. Jedním ze způsobů, jak poznat podstatu osobností lidí, s nimiž spolupracujeme, které vedeme či jsme jimi vedeni, a jak jejich jinakost přijmout, je seznámit se s osobnostní typologií, která se pokouší o interpretaci osobnostních rozdílů, pomáhá při jejich pochopení a překonávání nedorozumění, která z nich mohou vzniknout. Nabízí vodítko, jak můžeme změnit své chování a jednání, když už nemůžeme změnit podstatu své osobnosti. Objasňuje, že každá osobnost, každý typ, má své klady i zápory, silné i slabé stránky – a že tudíž žádná z nich není lepší než jiná.

     Nové, rozšířené a přepracované vydání úspěšného bestselleru významného domácího autora, poradce, trenéra a kouče Michala Čakrta Typologie osobnosti pro manažery (s podtitulem Manažerské styly, rozhodování, komunikace, konflikty, týmová práce, time management a změny ji vydává nakladatelství Management Press, brož., 308 str., doporučená cena 419 Kč) vycházející z osvědčené jungovské typologie nabízí nástroje, jak pomocí typů porozumět sami sobě, jak poznat svůj manažerský a pracovní styl, abychom mohli řešit problémové situace a jednat proaktivně. Schopnost vyváženě používat své psychické preference a uvědomit si škodlivost jejich odvrácených, temnějších stránek je prvním krokem k spokojenosti a úspěchu. Potom budeme moci lépe přijímat druhé takové, jací jsou, a ne takové, jaké bychom je chtěli mít.

Michal Čakrt – známý český autor, konzultant a lektor – studoval v šedesátých letech minulého století na Newyorské univerzitě ve Spojených státech. Je rovněž absolventem oboru sociologie a politická ekonomie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Manažerské vzdělání získal na Harvard Business School v Bostonu a na Graduate School of Management Kalifornské univerzity v Irvine, kde byl rovněž hostujícím profesorem. Deset let pracoval v Českém manažerském centru a poté krátce jako manažer ve firmě Deloitte & Touche. Zaměřuje se na manažerskou psychologii a sociologii. Působí jako pedagog v programech MBA i jako konzultant pro mezinárodní management a vrcholová vedení organizací. Je autorem monografií Typologie osobnosti: přátelé, milenci, manželé, dospělí a děti a Typologie osobnosti pro manažery. Manažerské styly, rozhodování, komunikace, týmová práce, management a změny, které se staly bestsellery, a významné knihy Konflikty v řízení a řízení konfliktů; novinkou podzimu 2010 na knižním trhu je jeho knižní publikace Typologie osobnosti: volba povolání, kariéra a profesní úspěch.

     Další knižní tituly nakladatelství Management Press v oblasti psychologie, rozvoje osobních a manažerských dovedností, lidských zdrojů a personálního managementu vám přiblíží tento výpis.

Ke stažení

PDF Ukázka.PDF

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM