EN

Chytrá důvěra

Vytváření prosperity, osobní energie a radosti ve světě plném nedůvěry

Greg Link, Stephen M. R. Covey, Rebecca R. Merrill


Umění vytvářet důvěru patří dnes k těm nejdůležitějším faktorům úspěchu a autoři v knize ukazují, jak si ji získat a udržet.
Po bestselleru "Důvěra: jediná věc, která dokáže změnit vše" přichází S. Covey ml. spolu s G. Linkem s knihou, v níž ukazují, jak ve světě vyznačujícím se výrazným poklesem důvěry mohou lidé i organizace dosahovat nejenom nebývalé prosperity a dlouhodobého růstu, ale i radosti a potěšení z práce. Umění vytvářet důvěru patří dnes k těm nejdůležitějším faktorům úspěchu a autoři v knize ukazují, jak si ji získat a udržet.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Smart Trust
Počet stran 288
EAN 9788072612543
Datum vydání 01.01.2012
Věk od 0
Formát 165x235 mm
Nakladatelství MANAGEMENT PRESS
Hmotnost 0,53
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Cena není v současné době tím jediným, co v očích zákazníků určuje hodnotu výrobků, služby či čehokoli jiného. Tuto hodnotu utváří rovněž trvalost a udržitelnost vztahů, vědomí toho, že firemní transakce jsou důvěryhodné, že značka si zaslouží důvěru, že organizace či stát si zaslouží důvěru. Organizace musí definovat své poslání a dlouhodobě je ve vztazích se zainteresovanými stranami realizovat. Pokud to dělá odpovědně a uvážlivě, vytváří se důvěra. Ztráta důvěry, jíž jsme v poslední době svědky, vyžaduje, abychom se zamysleli nad tím, co musíme udělat pro její „znovunastolení“ a obnovu, a abychom si uvědomili, že důvěra se stává novou „měnou“ současné globální ekonomiky.

     Stephen M. R. Covey – vyhledávaný lektor a znalec v oboru vytváření a upevňování důvěry, vedení lidí a etiky podnikání – se svými spolupracovníky ve svém nejnovějším bestselleru Chytrá důvěra. Vytváření prosperity, osobní energie a radosti ve světě plném nedůvěry (nakladatelství Management Press, brož., 288 str., doporučená cena 399 Kč, cena při nákupu u nás 319 Kč; překlad z angličtiny A. Lisa) radí, jak ve světě vyznačujícím se výrazným poklesem důvěry mohou lidé i organizace dosahovat nejenom nebývalé prosperity a růstu, ale i radosti a potěšení z práce. Nabízí lídrům návod, jak v tom, co dělají, využít Chytré důvěry – „skryté síly“ vyvěrající ze schopnosti „chtít důvěřovat“ a hluboké analýzy situace a okolností, jejímž výsledkem je snížení rizika a optimální využití všech dostupných možností. Lídři by se neměli vydávat cestou nedůvěry (podezírání, kontroly a mikromanagementu) nebo naopak slepé důvěry (lehkověrnosti, naivity, ničím nepodloženého sdílení informací či neochoty ověřovat si získané informace a zpochybňovat je), ale zvolit si třetí alternativu – Chytrou důvěru.

     Co je „Chytrá důvěra“? Je to způsobilost lidí jednat způsobem, jež minimalizuje rizika a maximalizuje možnosti, je to schopnost poučeného, hlubokého posouzení konkrétní situace a vyvození správného závěru. Rozhodnete-li se jednat podle pravidel Chytré důvěry, je třeba, abyste měli neustále na paměti pět následujících kroků:

Krok 1: Rozhodněte se mít víru v důvěru

Krok 2: Začněte u sebe

Krok 3: Deklarujte své záměry a předpokládejte, že i druzí mají pozitivní úmysly

Krok 4: Dělejte to, co říkáte, že hodláte udělat

Krok 5: Rozšiřujte sféru důvěry a veďte k tomu druhé svým příkladem

Tato inspirativní, aktuální, nadčasová kniha s celou řadou praktických příkladů firem, jimž se podařilo získat ztracenou důvěru či které se naopak těší vysoké důvěře, je určena všem vedoucím pracovníkům týmů a organizací, politickým lídrům a všem těm, kteří chtějí vést druhé nejenom rozumem, ale také „srdcem“. Ukazuje, proč je „chytré“ a prozíravé vytvářet kulturu Chytré důvěry, která se v budoucnu projeví nejen vyšší prosperitou, tj. vyššími výnosy, ekonomickými výstupy, lepšími výsledky, ale ve svém souhrnu vysokou „dividendou“, jež zlepší komunikaci a zkvalitní vzájemné vztahy lidí v týmu, organizaci, rodině i vztahy na nadnárodní úrovni.

 

O autorech

Stephen M. R. Covey poté, co na Harvard Business School získal titul MBA, začal pracovat ve společnosti Covey Leadership Center jako vývojový pracovník a nakonec se stal jejím prezidentem a generálním ředitelem.

     V současné době je generálním ředitelem společnosti CoveyLink Worldwide, kterou založil společně s Gregem Linkem. Tato společnost se zaměřuje na zvyšování výkonnosti a vlivu lidí a organizací na celém světě tím, že jim umožňuje vést ostatní způsobem vzbuzujícím důvěru. Stephen M. R. Covey je vyhledávaným konzultantem a lektorem v oblasti vytváření důvěry, vedení lidí a etiky, jenž má své posluchače na celém světě. Je autorem světového bestselleru Důvěra: jediná věc, která dokáže změnit vše (spolu s Rebeccou R. Merrill). Se svou ženou a dětmi žije v Rocky Mountains.

Greg Link je uznávaným konzultantem v oboru vedení lidí, prodeje, marketingu a dosahování vysoké výkonnosti. Je spoluzakladatelem společností Covey Leadership Center, CoveyLink Worldwide a FranklinCovey Global Speed of Trust Practice, zaměřujících se na rozvoj kariéry lidí, kteří chtějí ve svých organizacích přispět k posilování důvěry. Se Stephenem R. Coveym spolupracoval na knize 7 návyků skutečně efektivních lidí.

Rebecca R. Merrill je zkušenou autorkou. Se Stephenem R. Coveym spolupracovala na knihách 7 návyků skutečně efektivních lidí a 8. návyk, jež se staly bestsellery a byly přeloženy do řady světových jazyků, a je rovněž spoluautorkou dalšího díla z dílny Stephena R. Coveyho To nejdůležitější na první místo.

Ke stažení

PDF Ukázka.PDF

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM