EN

Děti z Bullerbynu

Astrid Lindgrenová


Nestárnoucí klasika, která se stala jednou z 12 nejoblíbenějších knih ankety Zlatý tucet
Prožijte dobrodružství šesti kamarádů na švédském venkově. Astrid Lindgrenová je nositelkou Ceny H. Ch. Andersena a zcela jistě patří mezi nejvíce oblíbené dětské autorky nejen u nás. Lisa nám vypráví neuvěřitelné příběhy, které jste určitě zažili i vy. Strávíte s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Helena Zmatlíková
Jazyk čeština
Původní název Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, Bara roligt i Bullerbyn
Původní jazyk švédština
Překladatel Břetislav Mencák
Počet stran 224
EAN 9788000036991
Datum vydání 27.10.2014
Věk od 6
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Edice Zlatý tucet
Hmotnost 0,598
Typ Kniha
Vazba kombinovaný potah s plátěným hřbetem

Pokaždé, když se na našem knižním trhu objeví tato knížka Astrid Lindgrenové, nositelky Ceny H. Ch. Andersena, udělá radost malým i větším čtenářům.

Šest dětí – Lisa, která všechno vypravuje, její dva bratři Lasse a Bosse, sestry Anna a Britta a kamarád Olle – v ní prožívá veselé či méně zábavné každodenní příhody na švédském venkově. Ve třech částech knihy strávíme s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále neutuchajícímu zájmu čtenářů na celém světě.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Astrid Lindgrenová

Astrid Lindgrenová

Světově známá švédská autorka psala knížky pro děti, scénáře k filmům, povídky pro dospělé a básně. Získala nespočet literárních ocenění (i Cenu H. Ch. Andersena), její jméno nesou školy, knihovny, ulice, literární ceny i asteroid. Pracovala jako nakladatelská redaktorka. Dětství prožila na statku u Vimmerby a zážitky z tohoto období vtiskla i do svých knih. V češtině vyšly jako první Děti z Bullerbynu, poté knihy s detektivem Kallem a Pipi Dlouhou punčochou. Albatros je autorčiným výhradním českým nakladatelem, vydal také tituly jako Bratři Lví srdce, Karkulín ze střechy, Emilovy skopičiny, Ronja, dcera loupežníka, Madynka nebo Lotta z Rošťácké uličky.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM