EN

Volání anděla

Guillaume Musso


V telefonech byl celý jejich život…
Na Kennedyho letišti v New Yorku do sebe nechtěně vrazí jeden muž a jedna žena. Oba v té chvíli telefonují. Jonathan a Madeline rychle sbírají své věci a omylem si vymění telefony. Když to zjistí, dělí je od sebe deset tisíc kilometrů: ona je v Paříži, kde prodává květiny, on v San Francisku, kde vlastní restauraci. Oba jsou zvědaví na toho druhého, a tak začnou zkoumat obsah cizího telefonu. Tato malá indiskrétnost jim prozradí, že ač se neznají, jsou jejich životy spojené tajemstvím...

Detailní informace

Žánr román
Jazyk čeština
Původní název L'appel de l'ange
Původní jazyk francouzština
Počet stran 400
EAN 9788026702122
Datum vydání 23.10.2015
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,412
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

V telefonech byl celý jejich život…

Na Kennedyho letišti v New Yorku do sebe nechtěně vrazí jeden muž a jedna žena. Oba v té chvíli telefonují. Jonathan a Madeline rychle sbírají své věci a omylem si vymění telefony. Když to zjistí, dělí je od sebe deset tisíc kilometrů: ona je v Paříži, kde prodává květiny, on v San Francisku, kde vlastní restauraci. Oba jsou zvědaví na toho druhého, a tak začnou zkoumat obsah cizího telefonu. Tato malá indiskrétnost jim prozradí, že ač se neznají, jsou jejich životy spojené tajemstvím, které považovali za navždy pohřbené…

Romantický thriller nejprodávanějšího francouzského autora, jehož knihy vyšly v 35 zemích v celkovém nákladu více než 13 milionů výtisků a téměř všechny byly zfilmovány.

Telefon vás uklidňuje stejně jako v dětství vaše oblíbená hračka. Jeho displej je milý, uklidňující, hypnotický. Dodává vám rozvahu v jakékoli situaci a poskytuje okamžitý kontakt… Ale jednou večer po návratu domů hledáte v kapsách, pak v kabelce a nakonec si uvědomíte, že váš mobil zmizel… Zachvějete se… Přitisknete čelo k okenní tabulce, hledíte na těch pár světel, která ještě září do noci, a říkáte si, že někde na druhém konci města upírá možná nějaký člověk zrak na displej vašeho telefonu, s rozkoší zkoumá temné stránky vašeho soukromého života a metodicky prohlíží vnitřnosti přístroje, aby odhalil vaše dirty little secrets.

Guillaame Musso (*1974)

Patří k nejúspěšnějším francouzským spisovatelům. Narodil se v jihofrancouzském pobřežním městečku Antibes a už ve svých deseti letech prohlásil, že se z něj jednou stane spisovatel. V devatenácti odjel na zkušenou do Spojených států, kde se živil prodejem zmrzliny. Po návratu do rodné Francie se stal profesorem ekonomie v Mezinárodním centru ve Valbonne a naplno se začal věnovat psaní. V roce 2001 vydal svůj první román Skidamarink, jehož námětem byla krádež Mony Lisy v Louvru. Po vážné autonehodě publikoval román Et apres (A potom, 2004), který znamenal začátek jeho úspěšné spisovatelské dráhy. Následovalo dvanáct dalších „romantických thrillerů“, jak byl žánr, jehož je představitelem, nazván. Jeho knihy byly přeloženy do 36 jazyků a celkem se jich prodalo na celém světě přes dvacet milionů výtisků. V současné době je nejprodávanějším francouzským autorem. Téměř všechny jeho romány byly zfilmovány a zahráli si v nich takoví slavní herci jako John Malkovich či Evangeline Lilly.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Jarmila Koukalová
Zajímavé, akční a napínavé. Příběh vás bude nutit otáčet další a další stránky. To průběžně udržované napětí a očekávání, jak se bude příběh vyvíjet dál, se mi líbilo. Jen ten konec mi přišel trochu překombinovaný. Hlavně role ženy s jizvou. Ale i tak bezva čtení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Guillaume Musso

Guillaume Musso

Patří k nejúspěšnějším francouzským současným spisovatelům. Narodil se v jihofrancouzském pobřežním městečku Antibes. V roce 2001 vydal svůj první román Skidamarink, jehož námětem byla krádež Mony Lisy v Louvru. Po vážné autonehodě publikoval román A potom, který znamenal začátek jeho úspěšné spisovatelské dráhy. Následovaly další „romantické thrillery“, jak byl žánr, jehož je představitelem, nazván. Jeho knihy byly přeloženy do více než dvaceti jazyků a celkem se jich prodalo na celém světě přes dvacet milionů výtisků.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM