EN

Snová novela Traumnovelle

Jana Navrátilová


Začtěte se do snového příběhu a učte se při tom německy!
Arthur Schnitzler si ve své Snové novele hraje se dvěma stranami téže mince: naplněná manželská nevěra ve snu a nenaplněná manželská nevěra ve skutečnosti. Dvojjazyčná kniha přináší nejen zrcadlový český překlad upravený pro výuku, ale také jazykové a gramatické komentáře, otázky na porozumění čtenému, slovníček a CD s celou novelou namluvenou rodilým mluvčím.

Detailní informace

Ilustrátor Terezie Kolářová
Jazyk němčina
Počet stran 200
EAN 9788026603924
Datum vydání 25.11.2013
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,31
Typ Kniha + CD
Vazba brožovaná lepená

Začtěte se do snového příběhu a učte se při tom německy!

Arthur Schnitzler, jeden z nejoblíbenějších rakouských autorů, byl nejen úspěšným spisovatelem, ale i lékařem. Ve svém díle tak spojil vášeň ke psaní s nejnovějšími poznatky v oblasti medicíny, resp. psychologie, která se v prvních desetiletích 20. století – tedy v době Sigmunda Freuda – proměňovala doslova před očima a ovlivnila generace nejen psychologů, ale i umělců.

V roce 1926 vydává Schnitzler Snovou novelu (Traumnovelle), která si hraje se dvěma stranami téže mince: naplněná manželská nevěra ve snu a nenaplněná manželská nevěra ve skutečnosti. Příběh byl zfilmován slavným režisérem Stanleym Kubrickem pod názvem Eyes wide shut.

Dvojjazyčná kniha přináší nejen zrcadlový český překlad upravený pro výuku, ale také jazykové a gramatické komentáře, otázky na porozumění čtenému, slovníček a CD s celou novelou namluvenou rodilým mluvčím. CD obsahuje nahrávky ve formátu MP3.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Navrátilová

Jana Navrátilová

Vystudovala germanistiku na Filozofické fakultě MU a poté působila jako profesorka němčiny na středních školách. Mnohaleté zkušenosti s výukou ji inspirovaly k napsání řady úspěšných publikací, například učebnic Němčina za 24 dnů, Němčina pro lenochy a věčné začátečníky, ilustrovaného slovníku 1000 německých slovíček a dalších.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM