EN

Jeeves aneb anglický Saturnin

Jeeves

Pelham Grenville Wodehouse


Byl anglický sluha Jeeves předlohou českého Saturnina?
Když v televizní anketě Kniha mého srdce zvítězil Jirotkův Saturnin, objevily se zprávy, že se Zdeněk Jirotka nechal inspirovat příběhy sluhy Jeevese, o kterém psal britský humorista Sir Pelhalm Grenville Wodehouse. Dokonce byl Jirotka osočen, že Saturnin je pouhý Jeevesův plagiát. Sluha Jeeves je v Británii velmi oblíbený. P. G. Wodehouse (1881- 1975) o něm v průběhu let 1915 – 1974 napsal 35 povídek a 11 románů.

Detailní informace

Jazyk angličtina
Počet stran 160
EAN 9788026603597
Datum vydání 12.08.2013
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,275
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

Byl anglický sluha Jeeves předlohou českého Saturnina?

Traduje se, že se Zdeněk Jirotka v případě Saturnina nechal inspirovat příběhy sluhy Jeevese, o kterém psal britský humorista Sir Pelham Grenville Wodehouse. Podobnost zde určitě existuje – mladý, bohatý a poněkud floutkovský Bertie Wooster má stejně jako Jiří Oulický distingovaného sluhu, který vyniká neobyčejným intelektem, vysokou mírou vzdělanosti a nečekanými řešeními problémů svého pána.

Sluha Jeeves je v Británii velmi oblíbený. P. G. Wodehouse (1881–1975) o něm v průběhu let 1915–1974 napsal 35 povídek a 11 románů, z nichž některé byly zfilmovány, objevily se v rozhlasovém zpracování nebo jako muzikály a v televizním seriálu BBC.

Titul obsahuje vždy na dvojstraně anglickou verzi a český překlad. Po každém příběhu se zaměříme na zajímavý gramatický jev či slovní obrat, který následně procvičíme. Naleznete zde i otázky pro porozumění textu. Vzadu se nachází klíč ke cvičením a slovníček. Kniha je doplněna CD namluveným rodilým mluvčím. CD obsahuje nahrávky ve formátu MP3.

Titul byl vytvořen týmem internetové jazykové školy www.anglictina.com. Autoři projektu vedeni Petrem Špirkem mají s výukou angličtiny více než desetileté zkušenosti. Své poznatky spojují s moderní technologií – publikovali i připravují českými studenty vyhledávané a ceněné multimediální učebnice.

Další tituly z řady "Dvojjazyčná kniha pro pokročilé"

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse

Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) po studiích na londýnské Dulwich College pracoval dva roky v bance, ale záhy si začal vydělávat na živobytí jako novinář a povídkář. Před druhou světovou válkou odešel do Spojených států, kde prodal časopisu Saturday Evening Post román na pokračování. Tomuto časopisu zůstal léta věrný a téměř všechny romány se nejdříve objevily právě tam. Wodehouse zažil těžké poválečné období, kdy jej obviňovali z kolaborace a zrady. Přesto bude navždy rytířem anglické literatury a jeho dílo symbolem staré dobré Anglie. Krátce před svou smrtí ve věku třiadevadesáti let byl povýšen do šlechtického stavu.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM