EN

Sladké zapomínání

Kristin Harmel


Na shledání s životní láskou není nikdy pozdě!
Se šestatřicetiletou Hope se život zrovna nemazlil: nedávno jí zemřela matka, manžel ji opustil kvůli dvaadvacetileté blondýnce, její účet zeje prázdnotou a ona se ze všech sil snaží vychovávat dospívající dceru a zároveň udržet krachující pekárnu. Na dobré konce ale není nikdy pozdě: stačí jen trocha odvahy, víry a neutuchající naděje…

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název The Sweetness of Forgetting
Překladatel Marcela Nejedlá
Počet stran 396
EAN 9788072467440
Datum vydání 23.09.2013
Věk od 15
Formát 125x205 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,31
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

Na shledání s životní láskou není nikdy pozdě!

Se šestatřicetiletou Hope se život zrovna nemazlil: nedávno jí zemřela matka, manžel ji opustil kvůli dvaadvacetileté blondýnce, její účet zeje prázdnotou a ona se ze všech sil snaží vychovávat dospívající dceru a zároveň udržet krachující pekárnu. Přitom jejich rodinné recepty na skořicovo-mandlové sušenky, borůvkové muffiny nebo citronovo-hroznový cheesecake jsou vyhlášené po celém kraji.

Hopina milovaná babička Rose ztrácí paměť kvůli Alzheimerově chorobě. Uvědomuje si, že pokud neřekne Hope pravdu o své minulosti teď, nevyjde najevo už nikdy. Poodhalí tedy Hope tajemství o svých francouzských kořenech, předá jí seznam jmen svých blízkých a vyšle ji do Paříže, aby se pokusila vypátrat sedmdesát let starou záhadu.

Hope v Paříži postupně dává dohromady skládačku o své rodinné historii a s překvapením zjišťuje, že na dobré konce není nikdy pozdě, dokonce ani po sedmdesáti letech: stačí jen trocha odvahy, víry a neutuchající naděje…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

Jarmila Koukalová
super knížka, která se velice dobře čte. napínavý příběh, který nutí otáčet na další a další stránky, jak to dopadne. občas i smutné pasáže, při kterých ukápne slza. prostě skvělá kombinace všeho :o)

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Kristin Harmel

Kristin Harmel

Kristin Harmel vyrůstala v amerických státech Massachusetts a Ohio. Její další cesta vedla na Floridu, kde vystudovala žurnalistiku. Po několika letech strávených v Paříži a Los Angeles našla domov v Orlandu, kde žije s manželem a synem. Vedle čtení knih má v oblibě cestování, vaření a degustaci vín. Autorka, jejíž romány byly přeloženy do třicítky jazyků a prodávají se po celém světě, v minulosti působila v médiích, včetně magazínu People. Největší úspěch zaznamenaly její knihy odehrávající se během druhé světové války Počkej na mě v Paříži (2020), Vinařova žena (2021) a Kniha ztracených jmen (2022).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM