EN

Přítelkyně

Barbara Nesvadbová


Dvě novely o ženském přátelství
Dva příběhy - první je o dvou kamarádkách z vysoké školy, z nichž jedna žije v Londýně a druhá v Praze. Druhý vypráví o dvou sestrách, z nichž jedné, ženě podnikatele, se rozpadne manželství a ona bojuje o děti, druhá se zamiluje do ženatého muže.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 128
EAN 9788072467402
Datum vydání 27.05.2013
Věk od 15
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,2
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Kniha Přítelkyně obsahuje dvě novely, jejichž hrdinky se snaží vyrovnat s jistou ztrátou nezávislosti, kterou s sebou každý vztah přináší. V první novele řeší rozvedená Karla svůj vztah s mužem, kterého miluje a který s ní chce založit novou rodinu. Karla jednu dceru však už má a není si jistá, zda chce být znovu matkou a pustit si Martina do života. Mimo to řeší i manželské problémy své kamarádky Jany v Anglii. V druhé novele pak Anna prožívá vztah se ženatým Frederikem a zároveň se snaží pomoci své sestře, které se rozpadá manželství. Obě hrdinky touží po lásce, milují své partnery, ale je pro ně těžké vytvořit s nimi fungující pár. A pokud jsou tu navíc děti, je rozhodování ještě mnohem složitější.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Barbara Nesvadbová

Barbara Nesvadbová

Barbara Nesvadbová se narodila v rodině dvou lékařů, její otec Josef se ale věnoval také literární tvorbě a byl úspěšným autorem sci-fi. Barbara vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy. Roku 1997 vydala svou prvotinu Řízkaři a poté následovaly další knihy, mimo jiné Bestiář, Pohádkář (oba tituly byly na základě jejího scénáře úspěšně zfilmovány), Pralinky, Laskonky a mnoho dalších. Je členem správní rady občanských sdružení Etincelle a Startujeme.cz, která podporují zaměstnávání mentálně handicapovaných spoluobčanů, v rámci spolupráce realizovala koncept kaváren Mezi řádky a Bez konce. Je zakladatelkou nadačního fondu Be Charity, který pomáhá s péčí o děti s hendikepem a po úrazech. Napsala šestnáct knih, z toho dvě pro děti: Garpíškoviny a Tři maminky a tatínek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM