EN

Středa nám chutná

Iva Procházková


Příběhy z neobyčejného dětského domova...
V neobyčejném dětském domově Slunečnice vládne hodná paní ředitelka Pralinka, a děti jsou tam šťastné. Jednoho dne sem přijde jako osmdesátá čtvrtá obyvatelka holčička Cilka. A brzy se ukáže, že i ona je neobyčejná – na temeni hlavy jí totiž rostou jablíčka. Od té doby je dětem v domově, kde je nikdo netrestá a kde romantický nepořádek podporuje fantazii, ještě báječněji. Cilka má nejen zvláštní schopnost rozptýlit chmury kolem sebe a dělat dobrou náladu, ale i rozvířit překvapivé příhody...

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 64
EAN 9788000031361
Datum vydání 14.10.2013
Věk od 6
Formát 163x238 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,34
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

V neobyčejném dětském domově Slunečnice vládne hodná paní ředitelka Pralinka, a děti jsou tam šťastné. Jednoho dne sem přijde jako osmdesátá čtvrtá obyvatelka holčička Cilka. A brzy se ukáže, že i ona je neobyčejná – na temeni hlavy jí totiž rostou jablíčka. Od té doby je dětem v domově, kde je nikdo netrestá a kde romantický nepořádek podporuje fantazii, ještě báječněji. Cilka má nejen zvláštní schopnost rozptýlit chmury kolem sebe a dělat dobrou náladu, ale i rozvířit překvapivé příhody, jaké Slunečnice dosud nezažila. A navíc je díky Cilce každá středa sladká!

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Iva Procházková

Iva Procházková

Autorka a scenáristka Iva Procházková píše pro malé čtenáře, teenagery i dospělé. Do literatury vstoupila v polovině sedmdesátých let, ale jako dcera politicky nežádoucího spisovatele a scenáristy nesměla publikovat. V roce 1980 jí vyšla pouze kniha Komu chybí kolečko?, poté mohla psát jen divadelní hry. V roce 1983 s rodinou emigrovala a žila v Německu, kde se prosadila jako úspěšná spisovatelka a autorka divadelních her. Po návratu do Česka pokračovala v tvorbě pro děti, nyní spolupracuje také s televizí, podílela se například na seriálu Vraždy v kruhu či pohádce Slíbená princezna. Napsala mnoho úspěšných knih pro děti, za titul Myši patří do nebe získala v roce 2007 cenu Magnesia litera. Za svou obětavou práci pro dětskou literaturu získala cenu za celoživotní přínos také cenu Zlatá stuha 2019.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM