EN

Ženy českých panovníků 2

Vladimír Liška


Jak ženy českých panovníků ovlivňovaly dějiny naší země?
Osudy třinácti manželek českých králů navazují na první díl autorova souboru Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících. Také v následujících šesti stoletích ženy panovníků spoluurčovaly směr, jímž se budou ubírat dějiny naší země a někdy i Evropy, a zaslouží si pozornost.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 240
EAN 9788073887650
Datum vydání 24.11.2014
Věk od 12
Formát 145x205 mm
Nakladatelství XYZ
Hmotnost 0,481
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Osudy třinácti manželek českých králů navazují na první díl autorova souboru Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících.

Také v následujících šesti stoletích ženy panovníků spoluurčovaly směr, jímž se budou ubírat dějiny naší země a někdy i Evropy, a zaslouží si pozornost. Volné pokračování ani tentokrát nezůstává jen u výčtu událostí a dat, ale uvádí je v souvislosti s lidmi, kteří se na nich přímo i nepřímo podíleli. Autor přibližuje životní příběhy 13 manželek českých panovníků především v souvislosti s osudy a činy jejich mužů a čtenáři tak předkládá ucelený a výstižný obraz doby.

Ženy českých panovníků mnohdy spoluurčovaly směr, jímž se budou ubírat dějiny naší země a někdy i Evropy, a zaslouží si proto pozornost. Volné pokračování prvního dílu ani tentokrát nezůstává jen u výčtu událostí a dat, ale uvádí je v širších souvislostech.

Připomeňte si například císařovnu Alžbětu, zvanou Sissi, a její osud nebo Annu Savojskou, poslední českou korunovanou královnu, manželku císaře Ferdinanda V., jejíž vlídnost a schopnost porozumění je patrná i z portrétu v jednom z pokojů císařského apartmá v zámku v Zákupech. Dále máte možnost blíže poznat také Zitu Parmskou, císařovnu a českou královnu, manželku posledního habsburského císaře a českého krále Karla I., která si oblíbila renesanční zámek v Brandýse nad Labem. Do konce svého života rozuměla česky a v dobách nesvobody pomáhala českým emigrantům.

Životní příběhy třinácti manželek českých panovníků autor přibližuje především v souvoslosti s osudy a činy jejich mužů a čtenáři tak předkládá ucelený a výstižný obraz doby.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Vladimír Liška

Vladimír Liška

Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM