EN

Moderní česká kuchařka

aneb návrat k domácí stravě

Monika Lazarová, Věra Lazarová


Přivoďte si chuťové vzpomínky na starou dobrou klasiku!
Dopřejte si českou kuchyni, a nebojte se, že je údajně nezdravá. Jak píše autorka, pokrmy připravené doma, z čerstvých surovin a bez použití chemických přidaných látek jsou vždy zdravější, než průmyslově připravená strava, tvářící se jako zdravá, leč "obohacená" konzervanty. Úspěšná brněnská výživová poradkyně vám předkládá recepty pro přípravu 72 těch nejklasičtějších"našich" jídel, jejichž vůně ve vás vyvolá vzpomínky na dětství u babičky. Naučte se je vařit nebo darujte tuto knihu tomu, kdo vám vaří!

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 180
EAN 9788026401339
Datum vydání 01.12.2014
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,58
Typ Kniha
Dopřejte si dobrou českou kuchyni, a nedejte na mýty, že je nezdravá. Úspěšná brněnská výživová poradkyně společně se svou maminkou vám předkládají recepty pro přípravu 72 těch nejklasičtějších našich domácích jídel, jejichž vůně ve vás vyvolá vzpomínky na dětství u babičky. Naučte se je vařit nebo darujte tuto knihu tomu, kdo vám vaří! „…Pokrmy připravené doma, z čerstvých surovin a bez použití chemických přidaných látek jsou vždy zdravější, než průmyslově vyrobená strava, tvářící se jako zdravá, leč „obohacená" konzervanty. Važme si moudrosti našich předků, kteří se neřídili „trendy“, ale zdravým selským rozumem a léty prověřenými zkušenostmi. Jídlo musí být výživné a zároveň chutné - česká kuchyně splňuje obojí. Pokud jídlo připravíte z čerstvých a nezávadných potravin, je domácí kuchyně nepřekonatelná ve všech směrech.“ - Monika Lazarová, autorka A jakou starou dobrou klasiku se podle této knihy naučíte připravovat? - kachničku, gulášek, pečeného králíka, plněný paprikový lusk, staročeskou pučálku…, - kuřecí, hovězí a vepřové na mnoho způsobů…, - řadu klasických polévek, omáček, pomazánek či moučníků…, Každý recept je opatřen fotografií finálního pokrmu a u některých naleznete také sérii fotografií postupových. Autorka Monika Lazarová pracuje jako nutriční terapeut, zaměřený na zdraví a kvalitu potravin. Ve své praxi neužívá ani koktejly, tabletky na hubnutí, přísné diety, detoxikační čaje ani nic podobného, ale učí lidi jíst tak, aby byli zdraví, cítili se dobře a uměli se orientovat na trhu plném nekvalitních potravin.

Uživatelské hodnocení

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit

Budete to vědět jako první!

Zajímá Vás, jaký knižní hit právě vychází, na jaké zboží je výhodná sleva, jaká běží soutěž o ceny? Přihlaste se k odběru našich e-mailových novinek!