EN

Ukradli mi kabelku

Denisa Prošková


Fejetony psané s nadhledem a láskou
Fejetony psané s nadhledem jsou věnovány všem, kteří také občas ztrácejí hesla, piny i nervy a sem tam se hádají s těmi, které nejvíc milují! (A pak je to mrzí)

Detailní informace

Žánr povídka
Jazyk čeština
Počet stran 232
EAN 9788072467082
Datum vydání 17.11.2014
Věk od 15
Formát 115x185 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,291
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Fejetony psané s nadhledem jsou věnovány všem, kteří také občas ztrácejí piny, hesla i nervy a sem tam se hádají s těmi, které nejvíc milují! (A pak je to mrzí.)

Autorka říká, že za všechno může její dědeček. Když byla malá a něco ji pobavilo nebo tomu nerozuměla, poradil jí, ať si představí židli. Na tu židli si vyleze a všechny situace, které se jí dějí, sleduje a hodnotí z výšky. Protože se děje pořád něco, z té židle pomalu už ani neslézá.

Denisa Prošková - Vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze (ateliér knižní ilustrace a grafiky). K novinařině a psaní vůbec přehodila výhybku (v domnění, že dočasně) kvůli mateřství. Nepřišla totiž na to, jak se věnovat malým dětem a zároveň u toho kreslit a malovat (obdivuje všechny výtvarnice, které to zvládaly!) Jelikož se ale v živote věci

provizorní stávají dlouhodobými, věnuje se publicistice dodnes. Působila mimo jiné v časopisu Marianne, momentálně pracuje v Žena a život. Připravila a ilustrovala několik dětských knih, například Kouzelný svět rostlin (2011), Kouzelný svět domova (2012) či Kde rostou peníze (2014). Pravidelné píše fejetony pro časopisy Ona Dnes a Žena a život. První knížka fejetonu pod názvem Neberte si to osobně (2010) byla ihned

vyprodána. V roce 2011 jí vyšla kniha Štěstí, neštěstí, láska, pěstounství – příběhy ze života o objevování toho, co je a není důležité. Loni si odskočila ke krimi v knize Od Babinského po Kájínka (2013).Miluje svoji rodinu, regionální kuchyně, město Lisabon a zvídavé lidi.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM