EN

Peklo na východní frontě

1941–1945

František Emmert


Konflikt, který si vyžádal miliony životů
22. června 1941 zahájilo Německo operací Barbarossa útok na Sovětský svaz. Boje, které se následně rozhořely na celé východní frontě, přinesly nejen rozhodující momenty pro další průběh druhé světové války, ale i nesmírné utrpení a strádání jak vojáků na obou stranách, tak i civilního obyvatelstva. Komplexní obraz těchto bojů přináší právě tato publikace, která líčí detailní vývoj jednotlivých operací i jejich následků a je doplněna řadou dobových fotografií i vložených memorabilií.

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 116
EAN 9788026401162
Datum vydání 02.09.2013
Věk od 15
Formát 210x260 mm
Nakladatelství CPRESS
Hmotnost 0,83
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Dne 22. června 1941 zahájilo Německo operací Barbarossa útok na Sovětský svaz. Boje, které se následně rozhořely na celé východní frontě, přinesly nejen rozhodující momenty podstatné pro další vývoj druhé světové války, ale i nesmírné utrpení a strádání jak vojáků, tak civilního obyvatelstva. Kniha přináší ucelený a barvitý obraz těchto bojů, které se táhly dlouhé čtyři roky. Detailně líčí jednotlivé operace, ale i válečné hrůzy a zločiny páchané na obou stranách. Je doplněna řadou dobových fotografií i vložených memorabilií, jež umožňují blíže proniknout do historie tohoto konfliktu.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
František Emmert

František Emmert

František Emmert je uznávaný a oceňovaný autor literatury faktu. Ve svém díle se věnuje především českým dějinám dvacátého století. Některé jeho tituly byly vydány opakovaně nebo přeloženy do cizích jazyků. Uvedl se beletrizovaným souborem příběhů Češi ve wehrmachtu. Mezi jeho nejúspěšnější tituly patří Rok 1968 v Československu, Sametová revoluce či Václav Havel. V roce 2009 získal prestižní hlavní cenu E. E. Kische za knihu Osudové osmičky v našich dějinách. Žije v Brně, je ženatý a má dvě děti.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM