EN

Dítě s hvězdičkou

Loic Dauvillier


Komiksový příběh o ponížení, pramenícím ze samotné lidské identity, ocejchované žlutou hvězdou.
Píše se rok 1942 a Duňa má dojem, že válka skončila. Tatínek se vrátil domů, a i když Francie vlastně prohrála, všechno vypadá docela dobře. Ale jen do té doby, než otec přijde domů s tím, že budou všichni muset nosit na kabátě "šerifskou" hvězdu. Rázem je Duňa - a s ní všichni židovští kamarádi - ve škole terčem posměchu a opovržení.O tom i o všem, co následovalo, když si pro ně jednou v noci přišla policie a odvezla jí rodiče, údajně na práci do Německa, teď Duňa po letech vypráví své malé vnučce...

Detailní informace

Ilustrátor Marc Lizano, Greg Salsedo
Jazyk čeština
Původní název L’enfant cachée
Původní jazyk francouzština
Překladatel Dana Melanová
Počet stran 80
EAN 9788000030388
Datum vydání 08.10.2012
Věk od 8
Formát 195x260 mm
Nakladatelství ALBATROS
Hmotnost 0,45
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Píše se rok 1942 a Duňa má dojem, že válka skončila. Tatínek se vrátil domů, a i když Francie vlastně prohrála, všechno vypadá docela dobře. Ale jen do té doby, než otec přijde domů s tím, že budou všichni muset nosit na kabátě "šerifskou" hvězdu. Rázem je Duňa - a s ní všichni židovští kamarádi - ve škole terčem posměchu a opovržení.O tom i o všem, co následovalo, když si pro ně jednou v noci přišla policie a odvezla jí rodiče, údajně na práci do Německa, teď Duňa po letech vypráví své malé vnučce.Jímavý a ve své jednoduchosti a přímočarosti nesmírně působivý komiksový příběh o ponížení, pramenícím ze samotné lidské identity, ocejchované žlutou hvězdou.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Loic Dauvillier

Loic Dauvillier

Loïc Dauvillier je francouzský kreslíř oceňovaných komiksů, grafických románů a animovaných filmů, ale také divadelník a muzikant. V Albatrosu vyšel jeho působivý komiks Dítě s hvězdičkou (2012).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM