EN

Programujeme hry v HTML5

Makzan


Vytvořte si vlastní hru na webu
Využijte možností HTML5 a naučte se psát hry pro web, u kterých hráčům postačí běžný internetový prohlížeč bez nutnosti instalovat Flash. Se zkušeným autorem vytvoříte zcela od začátku šest plně funkčních her, na kterých se seznámíte s tím, jak vhodně zkombinovat HTML5, CSS3 a JavaScript. V každé z her se naučíte nové postupy, techniky a koncepty, které poté můžete uplatnit při vývoji vlastních projektů.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název HTML5 Games Development by Example
Počet stran 320
EAN 9788025137314
Datum vydání 23.07.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství COMPUTER PRESS
Hmotnost 0,52
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Rádi byste vyvíjeli hry na webu, ale nechcete používat Flash? Zkuste to s novými technologiemi, které nabízí kombinace HTML5, CSS3 a Javascriptu. Prakticky, bez nudných pouček a definic, začnete vytvářet hry, u kterých bude hráčům stačit jenom jejich internetový prohlížeč.

Autor, který se tvorbou her zabývá již řadu let, vás povede krok za krokem postupy, jak vytvořit šest plně funkčních her v HTML5. V každé z nich se seznámíte s novými radami a technikami. Vyzkoušíte si tvorbu různých typů her (karetních, pexesa), včetně zapojení více hráčů. Poté, co se naučíte implementovat fyzikální zákony, budou vaše hry vypadat realisticky. Nově nabyté zkušenosti pak můžete dále využít při tvorbě vlastních projektů.

Publikace vás mimo jiné naučí, jak:

  • Propojit grafiku s herní logikou
  • Doplnit do hry hudbu a zvukové efekty
  • Pracovat s animacemi a přechody
  • Náhodně generovat různá rozložení hracího pole
  • Využít k ovládání her klávesnici
  • Ukládat průběžné výsledky a rekordy
  • Implementovat do hry chat pro komunikaci mezi hráči

O autorovi:

Makzan se zabývá tvorbou her již od dětství. Založil společnost 42games Limited, která se specializuje na vývoj her pro platformu iOS a webových her za použití technologií HTML5 a CSS3. Kromě této knihy napsal Flash Multiplayer Virtual World, která se zabývá technologií Adobe Flash. Autora můžete sledovat na Twitteru pod jménem @makzan.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM