EN

Die Räuber - Loupežníci

Jana Navrátilová, Jan Budňák


Přesvědčte se, že i klasikové německy psané literatury píší k současným tématům!
Jedno z raných děl klasika německy psané literatury Friedricha Schillera vás strhne nejen svým spádem, ale také aktuálností témat, kterým se věnuje: vášeň, láska, zrada, závist. Není bez zajímavosti, že děj dramatu se odehrává v českých lesích. Dvojjazyčná kniha vám nabízí nejen zrcadlový překlad, ale také gramatické komentáře, otázky k porozumění čteného textu, slovníček a CD s celým dramatem namluveným rodilými mluvčími.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Ilustrátor Ján Kurinec
Jazyk němčina
Počet stran 184
EAN 9788026600367
Datum vydání 18.11.2013
Věk od 15
Formát 145x205 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,282
Typ Kniha + CD audio, MP3
Vazba brožovaná lepená

Přesvědčte se, že i klasikové německy psané literatury píší k současným tématům!

Pociťujete zdrženlivý odstup při slovech světoví klasikové, klasická díla, nebo vám dokonce naskakuje husí kůže, když slyšíte termín „povinná četba“? Dovolte, abychom se vás pokusili přesvědčit, že se za tím mohou skrývat zajímavé i dobrodružné příběhy, že problémy, které literární postavy řeší, nám mohou být dokonce i dnes blízké. Vždyť touha po lásce, spravedlnosti, nenávist, žárlivost, radost, smutek, hlad po penězích, honba za slávou, závist, škodolibost … to všechno důvěrně známe, ať se to odehrávalo v minulých stoletích nebo jde o naši současnost.

Jméno Friedricha Schillera reprezentuje jednu z největších osobností německé literatury. Tak jej známe z učebnic. Ale on byl také normálním člověkem se všemi chybami, touhami, vášněmi, byl také mladý, nerozvážný, plný ideálů, také chtěl tvořit lepší svět.

Drama, které vám v této knize nabízíme, vzniklo v době, která se v německé literatuře příznačně nazývá „Sturm und Drang“ – období bouře a vzdoru. Hlavní důraz se klade na hluboce prožívané city, vášně, hrdinové se pohybují neustále v extrémních situacích a pohříchu většinou končí tragicky.

Dílo je dramatickou prvotinou mladého autora, Schiller měl jen něco málo přes dvacet let, když ho psal. Vytvořil dílo plné vášně a tužeb. Nejvyššími hodnotami hlavních hrdinů jsou svoboda, čest a spravedlnost. Drama se vyznačuje mistrovským zpracováním dialogů, přináší na scénu řadu bojových scén plných akce a napětí.

Karel Moor je prototyp romantického hrdiny, který má všechno, co takový hrdina má mít, a sympatie si získává svým temperamentem, schopností prožívat city a vášně naplno a beze zbytku. Ponořte se do četby a přeneste se do světa, kde láska je vždy věrná, čistá a nesmrtelná, zloba nezkrotná, zoufalství bezedné a zrada propastná! Pomocí cvičení si ověříte, jestli jste všemu porozuměli. V jazykových kapitolách jsou vybrány některé gramatické jevy s příklady přímo z textu a na konci knihy najdete ve slovníku méně známá, případně v současném jazyce méně obvyklá slova. CD obsahuje nahrávky ve formátu MP3.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Jana Navrátilová

Jana Navrátilová

Vystudovala germanistiku na Filozofické fakultě MU a poté působila jako profesorka němčiny na středních školách. Mnohaleté zkušenosti s výukou ji inspirovaly k napsání řady úspěšných publikací, například učebnic Němčina za 24 dnů, Němčina pro lenochy a věčné začátečníky, ilustrovaného slovníku 1000 německých slovíček a dalších.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM