EN

Smělá pěnkava zběsile pěla bělostnému měsíci

a jiné pravopisné hrátky s BJE, VJE, BĚ, PĚ, VĚ + MĚ, MNĚ + S, Z, VZ

Eva Mrázková


Pro zábavné zvládnutí školního učiva
Zábavná cvičebnice pro žáky 1. stupně ZŠ volně navazuje na úspěšnou cvičebnici Bystrá kobyla bila kopyty v babykové aleji. Děti knihou opět provází Anička, tápající při psaní některých gramatických jevů, a kouzelné pero, které se jí snaží při louskání gramatických oříšků pomoci. Společně s nimi si procvičíte psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, dále mě, mně a předpon s-, z- a vz-. V každé kapitole najdete stručné vysvětlení gramatiky, názorné příklady, řadu pestrých cvičení i milých ilustrací.

Detailní informace

Ilustrátor Jan Šenkyřík
Jazyk čeština
Počet stran 96
EAN 9788026600350
Datum vydání 10.09.2012
Věk od 9
Formát 210x297 mm
Nakladatelství EDIKA
Hmotnost 0,393
Typ Kniha
Vazba brožovaná, šitá 2 skobkami (sešitová)

Zábavná cvičebnice pro žáky 1. stupně ZŠ volně navazuje na úspěšnou publikaci Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině. Děti knihou opět provází Anička, která stále bojuje s českým pravopisem, a kouzelné pero, které se jí snaží při louskání pravopisných oříšků pomoci. Společně s nimi si tentokrát procvičíte psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-.

V každé kapitole nejdříve najdete stručné vysvětlení pravopisu s uvedením názorných příkladů ve větách, které jsou pro snadnější pochopení a zapamatování doplněny humorným obrázkem. Následuje řada pestrých cvičení (např. synonyma, doplňovačky, pranostiky, pořekadla, křížovky, osmisměrky apod.) a kapitolu vždy uzavírá klíč k jejich správnému řešení. Na konci knihy pak najdete souhrnné opakovací cvičení celé látky psané zábavnou formou Aniččina deníku.

Autorka knihy se snaží dětem hravě a zábavně vysvětlit pravidla správného psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-. Proto je knížka pestrá, humorná a plná vtipných ilustrací a neotřelých textů.

V knize najdete:

• stručná pravidla správného psaní slov obsahujících bje, vje, bě, vě, pě, mně, mě, tvarů zájmena já, tedy mě a mně, a také psaní slov s předponami s-, z- a vz-.

• konkrétní příklady užití slov ve větách,

• hravá cvičení,

• klíč ke správnému řešení,

• a mnoho veselých ilustrací…

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Eva Mrázková

Eva Mrázková

Odmalička si ráda hraje s písmenky, poznává nové lidi a místa. Vystudovala ekonomii a žurnalistiku. Věnovala se oběma profesím, ale nakonec zvítězila láska ke knížkám, které rediguje v nakladatelství Edika. Žije s rodinou v malém městečku nedaleko Brna, velkou inspirací jsou pro ni dcery. Píše knížky pro děti, zaměřuje se především na procvičování českého pravopisu a jazykových schopností. Snaží se předat dětem znalosti zábavnou a nenásilnou formou. K úspěšným titulům patří Bystrá kobyla bila kopyty na babykové mýtině, série Veselé diktáty a doplňovačky, edice Deskové hry na procvičení cizích jazyků nebo dvojjazyčná řada Klasické české pohádky + audio CD v šesti jazykových mutacích.
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM