EN

Pravidla mozku

Nejnovější vědecké poznatky pro úspěch v práci, doma i ve škole

John Medina


Jak funguje náš mozek
Molekulární biolog John Medina popularizuje své dlouholeté zkušenosti z výzkumu mozku. Uvádí dvanáct pravidel fungování mozku, které vyplynuly z vědeckého výzkumu, a radí, jak je uplatnit v praxi. Jeho fascinující příběhy zpřístupňují jinak suché poznatky neurovědy. Dozvíte se, jak stres ovlivňuje naši schopnost učit se; proč jsou vzpomínky nestálé a náchylné ke zkreslování či proč se můžeme učit do nekonečna.

Detailní informace

Jazyk čeština
Původní název Brain Rules: 12 Principles for Surviving and Thriving at Work, Home, and School
Počet stran 288
EAN 9788026500155
Datum vydání 12.03.2012
Věk od 15
Formát 167x225 mm
Nakladatelství BIZBOOKS
Hmotnost 0,509
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená

Většina z nás nemá představu, co se opravdu odehrává uvnitř naší hlavy. Jak se učíme? Jak vlastně působí spánek a stres na náš mozek? Proč je multitasking mýtus? Proč je tak jednoduché zapomínat, a proč je důležité opakovat si nové znalosti? Mají muži a ženy opravdu rozdílné mozky?

Molekulární biolog John Medina představuje své celoživotní poznatky o fungování mozku a o tom, jak může výzkum mozku ovlivňovat způsob, jakým učíme naše děti a jak pracujeme.

V této knize se dozvíte, proč by Michael Jordan nebyl dobrý v baseballu, že máme neuron Jennifer Anistonové, nebo se dočtete o chlapci, který měl úžasnou paměť na hudbu, ale přitom si nedokázal zavázat tkaničky od bot.

Zjistíte, že:

• cvičení posiluje intelekt,

• každý mozek má jiné nervové propojení,

• jsme stvořeni tak, abychom nikdy nepřestávali s učením a poznáváním,

• vzpomínky jsou nestálé a náchylné k deformacím,

• spánek je silně spojen se schopností se učit,

• zrak vládne nad všemi ostatními smysly,

• stres mění způsob, jak se učíme.

Nakonec pochopíte, jak váš mozek opravdu pracuje a jak z toho můžete pro sebe získat co nejvíce.

Dr. John J. Medina

je vývojový molekulární biolog a výzkumný konzultant. Je ředitelem Centra pro aplikovaný výzkum mozku a učení na Tichomořské univerzitě v Seattlu a také učí na lékařské fakultě Washingtonské univerzity v oddělení bioinženýrství. V roce 2004 se stal vědeckým pracovníkem Národní akademie technických věd. Je konzultantem americké vzdělávací komise a pravidelně přednáší o vztahu neurologie a vzdělávání. Celý život jej fascinuje, jak lidská mysl reaguje na informace a jak informace organizuje. Jako ženatý muž a otec dvou chlapců se zajímá, jak by nauka o mozku mohla ovlivnit metody vzdělávání dětí.

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
NAPIŠTE NÁM