EN

Deník šílené manželky

Irena Obermannová


Zpověď současné ženy. Kultovní román Ireny Obermannové
Deník šílené manželky je druhou knihou Ireny Obermannové. Autorka sama přiznává, že je do jisté míry autobiografická a že ji psala v jednom z nejtěžších období svého života. Přesto se jedná o vtipnou, svěží a mimořádně čtivou knihu, která nenese stopy sebelítosti. Hrdinka příběhu Xénie zjistí, že její manželství, o němž se až dosud domnívala, že je skvělé, má povážlivé trhliny a zřejmě se už delší dobu rozpadá, čehož si ona v každodenním koloběhu nestačila všimnout.
Jiné dostupné formáty:

Detailní informace

Jazyk čeština
Počet stran 144
EAN 9788072466375
Datum vydání 06.02.2012
Věk od 15
Formát 130x200 mm
Nakladatelství MOTTO
Hmotnost 0,266
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Zpověď současné ženy

Deník šílené manželky je druhou knihou Ireny Obermannové. Autorka sama přiznává, že je do jisté míry autobiografická a že ji psala v jednom z nejtěžších období svého života. Přesto se jedná o vtipnou, svěží a mimořádně čtivou knihu, která nenese stopy sebelítosti. Hrdinka příběhu Xénie zjistí, že její manželství, o němž se až dosud domnívala, že je skvělé, má povážlivé trhliny a zřejmě se už delší dobu rozpadá, čehož si ona v každodenním koloběhu nestačila všimnout. Autorka si ve své knížce utahuje snad ze všeho a ze všech, sebe nevyjímaje, přesto se mezi řádky dotýká i problémů dosti palčivých. Deník šílené manželky nabízí poutavé a inteligentní čtení.

Ke stažení

pdf Ukázka.pdf

Audio

Hodnocení čtenářů

V současné době nejsou vytvořena žádná uživatelská hodnocení.

Vaše hodnocení

Uživatelskou recenzi mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé

 Přihlásit
Autor knihy
Irena Obermannová

Irena Obermannová

Vystudovala FAMU, obor dramaturgie a scenáristika, pracovala jako dramaturg v České televizi. Spolupracovala s televizí Nova, kde se scenáristicky podílela na seriálu Ordinace v růžové zahradě, a je autorkou seriálu Život je ples, vysílaného Českou televizí. Její knihy se úspěšně vydávají i v zahraničí. Podle Deníku šílené manželky vznikl stejnojmenný televizní film (režie Václav Křístek) a Česká televize uvedla televizní podobu jejích Divnovlásek (režie Petr Slavík).
Zobrazit profil autora
NAPIŠTE NÁM